Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2023. 05. 08.

Irán kész felszerelni Szíria hadseregét a legmodernebb fegyverekkel

2023. 05. 08.

Teherán képes a szíriai hadsereget a legmodernebb fegyverekkel felszerelni, valamint katonai vállalatokat létrehozni Szíriában – jelentette ki Mohammad Reza Asztijaní iráni védelmi miniszter Damaszkuszban, szíriai kollégájával, Ali Mahmúd Abbásszal folytatott megbeszélésén.

“Mohammad Reza Ashtiyani iráni védelmi miniszter dandártábornok elmondta, hogy Teherán kész a legmodernebb fegyverekkel felszerelni a szíriai fegyveres erőket, valamint gyárakat nyitni az arab országban a stratégiai védelmi képességek előállítására” – jelentette a Tasnim hírügynökség.

A miniszter megjegyezte, hogy Irán védelmi infrastruktúrát is építhet Szíriában.

A hírügynökség emlékeztet, hogy Teherán és Damaszkusz 2020 júliusában átfogó megállapodást írt alá a katonai együttműködés bővítéséről.

Előző nap az iráni külügyminisztérium üdvözölte az Arab Liga külügyminisztereinek döntését, hogy visszaállítják Szíria tagságát a szervezetben, amelyet több mint 10 évvel ezelőtt 2011-ben függesztettek fel, amikor számos arab ország támogatta a szíriai hadsereg ellen harcolni kezdő iszlamista csoportokat.

Orosz Hírek

Megosztom:

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑