Cadmus fordítás Cadmus
Haditechnika

2019. 06. 11.

Irán új légvédelmi rendszert állított hadrendbe

2019. 06. 11.

Teheránban Amir Hatami védelmi miniszter bejelentette, hogy hadrendbe állították a ,,Khordad 15,, nevű új légvédelmi rendszert. A légvédelmi rakétarendszert a védelmi minisztérium szakértői fejlesztették ki és már hivatalosan át is adták azt az iráni hadsereg légvédelmi erőinek.

A védelmi miniszter szerint az új védelmi rendszert ,,Sayyad-3,, típusú hosszú hatótávolságú rakétákkal szerelték fel, melyek képesek több célpontot is észlelni, mint például repülőgépeket és drónokat 150 kilométeres körzetben és 120 kilométeres körzetben el is fogják azokat.

A miniszter elmondása alapján a Khordad 15 rendszer képes felismerni lopakodó célpontokat is 85 kilométeres körzetben és 45 kilométeres körzetben meg is semmisíti azokat. A rendszer képes egyszerre 6 célpontot elfogni és a kezelőszemélyzet kevesebb mint 5 percen belül képes harckészültségbe állítani azt.

Hatami tábornok szerint a Khordad 15 képes cdélpontokat megsemmisíteni 27 kilométeres magasságig, 75 kilométeres körzetben. Ezek tudatában elmondható, hogy az iráni hadsereg jelentős technikai előrelépést ért el az utóbbi években és a védelmi eszközök gyártása lehetővé tette azt, hogy az iráni fegyveres erők önellátóvá váltak a védelmi szférában.

Az iráni vezetés azt is világosan kijelentette, hogy hadserege nem jelent veszélyt a térség országaira nézve. Az Iráni Iszlám Köztársaság védelmi doktrínája ugyanis az elrettentésen és megelőzésének alapul.

Orientalista.hu – Al-Isfahani (Tasnim News)

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑