Cadmus fordítás Cadmus
Irán

2019. 07. 05.

Iránban Washingtonnak kémkedő személyeket ítéltek halálra

2019. 07. 05.

Az iráni igazságszolgáltatásnál dolgozó hivatalnokok jelentették be, hogy több olyan személy is halálbüntetést kapott akiket az Egyesült Államok számára történő kémtevékenység miatt tartóztattak le.

Gholamhossein Esmaili, igazságügyi szóvivő szerint az Amerika-barát hazaárulókon bűnük súlyossága miatt végre fogják hajtani a halálbüntetést.

Az iráni hadsereg akciójának következtében még tavaly augusztusban fogtak el több tucat kémet, akik a CIA számára gyűjtöttek információkat. Az igazságügyi szóvivő szerint az elfogott személyek között többen is rendelkeznek más országok állampolgárságával is. A halálra ítélt személyek közül két fő kivételével mindenki a hadsereg valamelyik intézményénél dolgozott. A két civil elítélt halálbüntetés helyett hosszú börtönbüntetést kapott.

Az iráni hírszerzés a múlt hónapban is bejelentette, hogy az Egyesült Államok számára dolgozó kémhálózatot számoltak fel. Ebben az esetben is több tucat hazaárulót tartóztattak le, akik valószínűleg meg is kapják ezért a jól megérdemelt büntetésüket. A CIA és az amerikai kormány eddig még se megerősíteni se cáfolni nem tudta az ezzel kapcsolatos híreket. Az amerikaiak által lefizetett hazaárulók hazájuk katonai és nukleáris létesítményeivel kapcsolatban gyűjtöttek információkat.

Orientalista.hu – Al-Isfahani (South Front)

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑