Cadmus fordítás Cadmus
Gazdaság

2016. 02. 12.

Iránból importálna olajat a Mol

2016. 02. 12.

A Mol 30-50 dollár közötti hordónkénti olajárral számol az idei évre és jövőre, ami eredményjavító a feldolgozói üzletágában, de kedvezőtlenül befolyásolja a kutatás-termelését, nyilatkozta Horváth Ferenc, a Mol-csoport ügyvezető igazgatója a Reuters hírügynökségnek.

Az igazgató arról is beszélt, hogy a Mol nemrég tárgyalásokat folytatott Iránnal és készen áll kőolajat importálni onnan a tengeren és az Adria-vezetéken, ha adottak a lehetőségek.

Jól jött az alacsony olajár

A Mol olajszükségletének legnagyobb részét Oroszországból fedezi, de mintegy 20 százalékát más forrásból vásárolja meg a kibővített Adria-olajvezetéken. Horváth Ferenc közölte, hogy a Mol tavaly évtizedek óta a legjobb évet zártaa downstream üzletágban, mert hasznot húzott az alacsony olajárakból és az emelkedő finomítói árrésből, miközben nőtt a hatékonyság is.

Az alacsony üzemanyagárak és a közép-kelet-európai térségben növekvő GDP jelentősen hozzájárult a fogyasztás növekedéséhez a régióban, mondta az igazgató, aki szerint idén a 3-4 százalékos lehet a növekedés.

Orientalista.hu – (Origo)

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑