Cadmus fordítás Cadmus
Európa

2019. 11. 12.

Iráni diákok tüntettek Teheránban a francia követség előtt a “sárga mellényes” mozgalmat támogatva

2019. 11. 12.

Múlthét szombaton iráni diákok tüntettek Teheránban a francia követség előtt, hogy kifejezzék támogatásukat a “sárga mellényes” mozgalom felé.

A tüntető diákok is a mozgalom sárga mellényét viselték és nemtetszésüknek adtak hangot amiért a francia kormány brutálisan lép fel a tiltakozó francia polgárok ellen a ,,Szabadság, Egyenlőség, Testvériség,, országában.

2018 november 17-e óta minden szombaton több tízezer ember tüntet Franciaországban a kormány ellen a növekvő adók és megélhetési költségek miatt, valamint az ellen, hogy a francia kormány semmibe veszi a munkások jogait. Macron elnök gazdaságpolitikája ugyanis erős ellenállást váltott ki egész Franciaországban. Éppen ezért a ,,sárga mellényes,, mozgalom a francia elnök lemondását követeli.

Az iráni diákok azt is kifogásolták, hogy amíg Franciaország ,,demokratának,, állítja be magát és más országokat bírál a ,,demokrácia hiánya,, miatt addig a saját népét és a békésen tüntetőket rendőrökkel támadja meg. A francia rendőrség ugyanis több esetben is gumilövedékkel lőtte a francia polgárokat és sok ember szemét egyszerűen kilőtték Macron rendfenntartói.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Iran Press)

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑