Cadmus fordítás Cadmus
Irán

2020. 06. 03.

Iráni látogatásra készül a venezuelai elnök

2020. 06. 03.

Nicolas Maduro a megválasztott és legitim venezuelai elnök kedden bejelentette, hogy hivatalos látogatásra készül Iránba, ahol több együttműködési megállapodást is aláír majd, mégpedig az energia szektorral és a hadi iparral kapcsolatban.

A venezuelai elnök Twitter üzenetében kijelentette:

,,Hamarosan Iránba utazok, amint azt a járványügyi helyzet lehetővé teszi, és részt veszek egy magas szintű iráni-venezuelai kormányközi találkozón.,,

Maduro elnök kijelentette, hogy látogatása során több egyezmény aláírására is sor kerül majd. Mégpedig elsősorban energia ügyi, pénzügyi, katonai, mezőgazdasági, technológiai és tudományos területekkel kapcsolatban.

Bahram Amir Ahmadiyan az iráni kormány nemzetközi és geopolitikai ügyekkel kapcsolatos szakértője tegnap elmondta, hogy Venezuela az amerikai szankciók ellenére is törekszik az Iránnal való kereskedelmi tevékenységre. A venezuelai kormány a két ország közti kereskedelmet készpénzben kívánja lebonyolítani, hogy elkerüljék a felesleges banki procedúrákat és az esetleges amerikai beavatkozási kísérleteket.

A két ország közötti kereskedelem az amerikai embargó ellenére is működik, hiszen az utóbbi napokban öt iráni tanker hajó érkezett Venezuelába 240 millió liter üzemanyaggal. Mohamed Javad Zarif iráni külügyminiszter pedig kijelentette, hogy továbbra is folytatni kívánják a két ország közötti kereskedelmet.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Masdar News)

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑