Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2018. 05. 25.

Iráni légierő nyújt támogatást a körülzárt szír városoknak (képek)

2018. 05. 25.

Az iráni légierő szállít élelmiszert, gyógyszert és lőszert a terroristák által körülzárt szíriai városokba.

Az iráni IRIB hírügynökség képeket tett közzé az iráni légierő szállító és támogató tevékenységéről. Az iráni légierő kötelékébe tartozó C-130-as teherszállító repülőgépek segélyeket és lőszert dobtak le a szíriai Fua és Kefraya városokban Idlib tartományban.

Idlib kormányzóság ezen részét még az Amerika-barát terrorista erők tartják ellenőrzésük alatt, azonban az említett két város a Szíriai Arab Hadsereg kezén van, melynek egységei védik a körülzárt városokat. Ebben a helyzetben az iráni légierő gépei jelentik az egyetlen reményt számukra, hogy lőszer utánpótlást kapjanak. Továbbá a két településen ragadt civilek is ezen az úton jutnak élelmiszer és gyógyszer ellátmányhoz.

.

Vajon mi történne a körbezárt területek civil lakosságával, ha Irán hallgatna a hazug amerikai külügyminiszterre Mike Pompeo-ra és kivonulna Szíriából? Irán ugyanis jelentős támogatást nyújtott a civilek számára mind Szíriában, mind pedig Irakban a nyugati államok által támogatott terroristák elleni harcok során.

A jelentős katonai támogatás mellett a civil lakosságra is gondoltak és a háború sújtotta területeken élelmiszerrel és gyógyszerrel látták el a rászorulókat. Az iráni kivonulást követelő Mike Pompeo terrorista országa az Amerikai Egyesült Államok ezzel szemben csak a terroristákat támogatta élelmiszerrel, fegyverrel, kiképzéssel és hírszerzési információkkal, míg a térségben élő civilek csupán rakétatámadást kaptak a ,,demokrácia bajnokaitól.,,

Orientalista.hu – Al-Isfahani (South Front)

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑