Cadmus fordítás Cadmus
Diplomácia

2016. 05. 15.

Iráni szóvivő: a Hezbollah-vezető meggyilkolása csak megerősíti az Ellenállást

2016. 05. 15.

Ali Lajirani, az iráni parlament, a Majlis szóvivője szerint a Hezbollah parancsnokaként tevékenykedő néhai Mustafa Badreddine mártírhalála csak megerősíti az ellenállási mozgalom izraeli megszállás elleni küzdelmét.

A tisztviselő ezt a megjegyzést abban a részvétnyilvánító üzenetben tette, amelyet szombaton küldött el a libanoni Hezbollah vezetőjének, Sayyed Hassan Nasrallah számára azután, hogy Badreddine-t meggyilkolták, miközben a terrorizmus ellen harcolt Szíriában.

Az iráni politikus méltatta a parancsnok hőstetteit, harcait a terrorizmus ellen, és így nyilatkozott róla: „eme bátor mártír sok-sok évét áldozta a cionista rezsim, és annak a régióban található zsoldosai elleni harcra.”

„A Hezbollah elvesztett egy hőst és egy brilliáns tagot, azonban az ő [áldozata] egyértelműen erősíteni fogja az Izrael-ellenes dzsihádista erők elszántságát” a tel-avivi megszállás ellen való küzdelemben – nyilatkozta.

Larijani együttérzéséről biztosította a legyilkolt parancsnok családját is.

Badreddine pénteken vesztette életét egy támadás során a damaszkuszi nemzetközi repülőtér közelében, Szíriában. Az első jelentések szerint a parancsnok haláláért Izrael volt a felelős, a Hezbollah azonban az iszlamista terroristákat hibáztatja, akiket azonban az ő gyanújuk szerint Izrael nagyban támogat. A férfi 1982 óta harcolt a libanoni ellenállási mozgalom kötelékében.

Orientalista.hu – Crusader

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑