Cadmus fordítás Cadmus
Gazdaság

2020. 08. 02.

Iráni szupermarket nyílt Venezuelában

2020. 08. 02.

Egy, az iráni védelmi minisztériumhoz közel álló cég nyitotta meg az első iráni szupermarketet Venezuelában. Az ,,Etka,, cégcsoport által nyitott üzlet Caracas városában kizárólag iráni termékeket fog árusítani.

A Megasis névvel megnyitott szupermarkettel az a célja az iráni államnak, hogy növeljék az iráni exportot.

A 25 000 négyzetméteres alapterületű üzlet 2500 féle iráni terméket árusít, melyek között élelmiszerek, ruházati termékek és műanyag termékek is megtalálhatók.

Az üzletet Caracasban az iráni nagykövet nyitotta meg aki a megnyitó ünnepségen elmondta, hogy ez a projekt jó példája Irán és Venezuela jó kapcsolatának, mely az amerikaiak által gyakorolt gazdasági terrorizmus ellenére is remekül működik. Ezzel a befektetéssel ugyanis Irán támogatja a venezuelai gazdaságot és munkahelyeket is teremt.

Az üzlet megnyitását már korábban is bejelentették és még júniusban elindult a ,,Goslan,, nevű kereskedelmi hajó, mely iráni élelmiszereket szállított Venezuelába a szupermarket megnyitásához.

Az iráni szupermarketet magas szintű egészségügyi védelemmel látták el, ugyanis a bejáratnál a repülőtereknél szokásos szkennerek szűrik ki az esetleges koronavírusos fertőzötteket.

Az iráni Megasis szupermarket lánc az üzleten kívül raktárépületeket is létesít a venezuelai fővárosban.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Tasnim News Agency)

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑