Cadmus fordítás Cadmus
Irán

2015. 06. 03.

Iráni vezető: Szíria éllovasa az Izrael elleni ellenállásnak

2015. 06. 03.

Ali Larijani az Irán Parlament (Majlis) szóvivője megismételte, hogy az Iszlám Köztársaság támogatja Szíria terrorizmus elleni küzdelmét, továbbá hozzátette, hogy Damaszkusz élen jár az izraeli rezsim elleni ellenállásban.

unnamed

Ali Larijani (J) az Irán Parlament (Majlis) szóvivője egy közös sajtótájékoztatón a szíriai kollégájával, Mohammad Dzsihád al-Lahammal Teheránban, 2015. június 1-én

Larijani a fenti megjegyzéseket egy a szíriai kollégájával, Mohammad Dzsihád al-Lahammal tartott közös sajtótájékoztatón tette az iráni fővárosban, Teheránban, hétfőn.

A vezető iráni parlamenti tiszviselő dicsérte a szíriai nép ellenállását a terroristák elleni küzdelemben, mondván, hogy a szíriai népnek nagymértékben sikerült megakadályozni a terroristák terveit az állhatatosságukkal.

Szíriát már 2011 óta sújtja a nagyszámú halálos áldozatot követelő válság. 2011 márciusa óta állítólag a folyamatos harcok miatt eddig több mint 222.000 ember vesztette életét. Sok nyugati ország és azok regionális szövetségesei, különösen Szaúd-Arábia, Katar és Törökország támogatják a szíriai kormány ellen harcoló fegyvereseket.

Larijani bírálta továbbá az egyes országokat a világban és a régióban, amiért azok támogatják terrorista csoportok működését Szíriában és Irakban. Óva intve a terrorizmus terjedésétől felszólította a régió országait, hogy szüntessék be a terroristák támogatását.

Az iráni tisztviselő reményét fejezte ki továbbá azzal kapcsolatban, hogy “a szíriai nép győztesen kerül ki” a terroristák ellen vívott csatából.

Al-Laham, a maga részéről üdvözölte, hogy az Iszlám Köztársaság további támogatásáról biztosította a szíriai népet és a kormányt.

Al-Laham egy parlamenti küldöttséggel érkezett Teheránba hétfőn, hogy tárgyalásokat folytassanak vezető iráni tisztviselőkkel.

Orientalista.hu –Tia (persianews,Press TV)

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑