Cadmus fordítás Cadmus
Irán

2019. 07. 25.

Iráni zsidó parlamenti képviselő is kiáll Jeruzsálem felszabadítása mellett

2019. 07. 25.

Majd másfél hónappal ezelőtti nemzetközi Jeruzsálem Nap (Quds Day) alkalmából (melyet minden Ramadán hónap utolsó péntekén tartanak) tett közzé egy videó üzenetet az iráni zsidó közösség vezetője Siamak Moreh Sedgh, aki egyben képviselő az iráni parlamentben.

A videó üzenetben a zsidó képviselő felszólította az ország zsidó lakosságát, hogy ők is vegyenek részt a Jeruzsálem Nap alkalmából megrendezett tüntetéseken és tiltakozzanak Izrael állam ellen. Szerinte ugyanis a világ zsidóságának is ki kellene állni a cionizmus és Izrael állam ellen, melynek vissza kell szolgáltatnia a megszállt területeket a palesztin népnek.

,,Az iráni zsidók nemzeti és vallási okokból részt vesznek a Jeruzsálem Napi eseményeken…És a tiszteletreméltó iráni néppel együtt vonul, mely az Iráni Forradalom Legfőbb Vezetője (Sayyed Ali Khamenei) iránt elkötelezett, valamint együtt kiáltja velük a jelszavakat az Egyesült Államok és Izrael által képviselt elnyomás ellen.,,

Sedgh, aki a Teheráni Zsidó Tanács elnöke 2010-óta parlamenti képviselő. Kár, hogy az igazság mindig kimarad a nyugati médiából, de a Közel-Keleten Izrael után Iránban él a legtöbb zsidó ember akik számára biztosított a szabad vallásgyakorlás és parlamenti képviselettel is rendelkeznek.

A zsidó közösség más vallási kisebbségekkel együtt békében él az Iráni Iszlám Köztársaságban.

Orientalista.hu- Al-Isfahani (The Times of Israel )

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑