Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2017. 06. 06.

Lerohanták Deir Ezzort – A városvédők kitartanak

2017. 06. 06.

A Deir Ezzorért vívott csata döntő ponthoz érkezett, miközben az ISIS terrorszervezet áttört a Szíriai Arab Hadsereg vonalain a Panoráma csomópont közelében

Az “Iszlám Államnak” nevezett terrorszervezet tegnap egy nagy támadást indított Deir Ezzortól nyugatra, megrohamozva a Szíriai Arab Hadsereg védelmi vonalait a Panoráma térségben.

Az ISIS terroristák kiterjedt éjszakai rohama sikeresnek bizonyult, amikor át tudták venni az ellenőrzést a Panoráma autósiskola területe felett a stratégiai fontosságú körforgalmi csomópont közelében.

A Panoráma autósiskola elfoglalása után az “Iszlám Állam” nevű terrorszervezet fegyveresei áttörték a Szíriai Arab Hadsereg védelmi állásait a Tal Umm Abbud magaslaton, arra kényszerítve a kormányerőket, hogy erősítést küldjenek a térségbe az ellenséges lerohanás elkerülése érdekében.

Egy Deir Ezzor városi katonai forrás szerint a helyzet eddig nem alakult jól a Szíriai Arab Hadsereg számára a Panoráma csomópont közelében húzódó frontvonalon, amikor az “Iszlám Államnak” nevezett terrorista entitás fegyveresei folyamatosan nyomulnak előre a Tal Umm Abbud magaslaton és a Tal SyriaTel-nél .

Ha az említett magaslatok elesnek ma éjszaka, azután az ISIS terroristák holnap reggelre el fogják érni Deir Ezzor város déli bejáratait.

A Szíriai Légierő és az Orosz Légierő most légi támadásokat hajt végre az “Iszlám Államnak” nevezett terrorszervezet Panoráma térségbe vezető fő utánpótlási vonala ellen, megsemmisítve több helyszínt délre a Thardeh-hegyig és az Al-Tajjim olajmezőig.

A katonai forrás arról tájékoztatta az Al-Masdar News hírújságot, hogy az ISIS terrorszervezet nagy létszámban veszti el fegyvereseit, hogy elérje ezt az előretörést Deir Ezzorban, így a terrorista szervezet nagy árat fog fizetni ezért a műveletért a közeljövőben.

A hétvégén az ISIS terrorszervezet egy nagy támadást indított a Szíriai Köztársasági Gárda és a Nemzetvédelmi Erők (NDF) állásai ellen annak érdekében, hogy szorosabbra vegye az ostromzárat a hadsereg 137. Dandárának bázisa körül vagy elfoglalja azt. A terroristák mindeddig a jelentések szerint elfoglalták a Panoráma csomóponthoz kezeli autósiskolát. Miközben intenzív összecsapások vannak a Tal Umm Abbud és a Tal SyriaTel magaslatokon.

A Szíriai Arab Hadsereg keményen tartja állásait az ISIS terrorszervezet masszív támadása ellenében

Vasárnap éjjel a Szíriai Arab Hadsereg súlyos támadásnak volt kitéve, az “Iszlám Állam” nevű terrorszervezet részéről, amely Deir Ezzor városának déli bejáratait fenyegette.

Órákkal a támadás kezdete után az ISIS terrorszervezet képes volt elfoglalni a Panoráma autósiskolát és számos pontot az említett helyszín körül, miután lerohanta a Szíriai Arab Hadsereg védelmi vonalait.

Ahogy az ISIS terrorszervezet megrohamozta a Tal Umm Abbud magaslatot, az Orosz Légierő nagy számban mért légi csapásokat a Thardeh-hegység és az Al-Tajjim völgy-mentén, végezve a terrorszervezet nagyon sok fegyveresével.

Képtelenül a Tal Umm Abbud magaslat körül szerzett terepszakasz megerősítésére az “Iszlám Állam” terrorszervezet fegyveresei ma korán reggel visszavonulásra kényszerültek.

A Szíriai Arab Hadsereg most megpróbálja visszaszerezni az elveszett területet, a Panoráma autósiskolát és a kapcsolódó pontokat.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑