Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2017. 10. 21.

Ismerd meg az ISIS gyönyörűszép ellenségét! (Képgaléria)

2017. 10. 21.

Joanna Palani egy 23 éves dán egyetemista lány, első ránézésre talán semmivel sem más, mint a többiek. A különbség abban rejlik, hogy ez a fiatal hölgy több, mint 100 ISIS-terroristával végzett, miközben mesterlövészként szolgált Szíriában. Az ISIS annyira fél tőle, hogy 1 millió dolláros vérdíjat tűztek ki a fejére. 

A fiatal Joanna, aki egyébként 9 éves kora óta foglalkozik fegyverforgatással, még 2014-ben szökött ki Szíriába, hogy ott harcba szállhasson a terroristákkal a kurd peshmarga erők harcosaként. Tevékenységének egyik fókuszpontja az Iszlám Állam szexrabszolgáinak kimentése volt – számtalan jazidi nő köszönheti többek között neki is a szabadságát.

A rettegett terrorszervezet harcosai rendkívüli módon féltek és félnek tőle, hiszen hitük szerint az, akit nő öl meg, az nem mehet a mennyországba, hanem a pokolba, az örök szenvedés hazájába kerül.

Saját bevallása szerint a demokráciáért és a nők jogaiért ment ki harcolni a háború tépte közel-keleti országba – hogy mindezt a sok szépet és jót amit Dániában tanítottak neki, meg is élje.

Ugyanakkor, a dán hatóságok nem voltak túl megértőek vele: Dániában ugyanis törvényileg tilos bárkinek kimenni Szíriába, harcolni. Így aztán, miután 2015-ben visszatért hazájába, minden további kiutazást megtiltottak neki. Ő ennek ellenére visszaszökött Szíriába, Irakon keresztül. Ezért legközelebbi hazatérésekor 3 hétre börtönbe zárták és az útlevelét bevonták.

Joanna Palani jelenleg Dániában tartózkodik, de a fejére kitűzött vérdíj miatt gyakran kénytelen változtatni tartózkodási helyét, hogy az ISIS támogatói, ügynökei rá ne találjanak. Mindennek ellenére ő továbbra is kitart amellett, hogy azt tette, ami helyes, és nem bánt meg semmit.

.

Orientalista.hu – Crusader

Megosztom:

, , , , , , , , , , , , ,
Back to Top ↑