Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2019. 07. 01.

,Ismeretlenek,, újabb 10 000 hektár termőföldet gyújtottak fel Szíriában

2019. 07. 01.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy az amerikaiakkal szövetséges kurd fegyveres csoportok jelentős nagyságú termőterületet gyújtottak fel Szíria északi részén. Most pedig a SANA hírügynökség információi szerint újabb 10 000 hektár termőterület és annak termése semmisült meg a gyújtogatások következtében.

A mostani tűzesetekről a Khabour folyó nyugati részén, Al-Hasaka térségéből számoltak be. Hasaka térségében ismét több ezer hektár mezőgazdasági terület égett le és ezzel megsemmisült az ottani földművesek idei búza termése is. Annak ellenére, hogy az év elején történt tűzesetek már jelentős területeket elpusztítottak a búza mezőkből.

Helyi források arról számoltak be a SANA hírügynökségnek, hogy a korábban leégett területek újabb több ezer hektárral növekedtek és így az utóbbi napokban újabb 10 000 hektár termőterület semmisült meg, melyek jelentős többsége búzamező volt.

A források azt is említették, hogy a tüzek Tal Jazira falutól elértek egészen Tal Sakhar faluig, valamint érintették Tal Arboush, Tal Barij és Tal Roman településeket és jelentős károkat okoztak az állampolgárok számára.

A Hasaka kormányzóságban történt tűzesetekért és a mezőgazdasági termőterületek, valamint a búza termés elpusztításáért a helyi lakosok szerint ismét az SDF (Syrian Democratic Forces) nevű kurd milícia tagjai a felelősek, akik együttműködnek az amerikai megszálló erőkkel. Sőt egy korábbi cikkünkben írtunk arról is, hogy a kurd milícia néhány tagját az izraeli titkosszolgálat képzi ki. A források ezen kívül még említik az ,,Asayish,, kurd milíciát is, mely az amerikai erőkkel együtt tartja ellenőrzése alatt a megszállt területeket Hasaka környékén.

A kurdoknak és a velük szövetséges amerikai megszállóknak az a valódi céljuk, hogy az említett területekről elűzzék a szíriai földműveseket akik a mezőgazdaságból élnek. Nem véletlen tehát, hogy még a betakarítás előtt gyújtották fel a termőföldeket. És az se véletlen, hogy az elpusztított földek tulajdonosai keresztények akik a Khabour folyó völgyében mezőgazdaságból élnek. A kurd milíciák tagjainak nagy része azonban, ha hivatalosan muszlimnak számít is, vallásilag nem elkötelezett. Sőt, a kurd fegyveres csoportok egy jelentős része szélsőbaloldali, kommunista eszméket vall.

Orientalista.hu – Al-Isfahani

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑