Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2018. 02. 06.

Ismét az Iszlám Állam ellen vonulnak fel a szír katonák (videó)

2018. 02. 06.

A Szíriai Arab Hadsereg átmenetileg leállította a hadműveleteit Idleb tartományban és az ISIS terroristák ellen fordult Északelet-Hamaban.

Február 4-én a Tigris Alakulatok parancsnoka megerősítette, hogy a Szíriai Arab Hadsereg reguláris egységei és a Tigris Alakulatok leállították a hadműveleteiket Idleb tartományban.

Szíriai kormánypárti források bejelentették, hogy a Tigris Alakulatok erős védelmi vonalakat fognak kiépíteni Abu Al-Duhur várostól nyugatra és azután nagy erejű hadműveletet kezdenek az “Iszlám Állam” nevű terrorszervezethez csatlakozott vahhabita terroristák ellen Hama tartomány északkeleti részén.

Ugyanazon a napon jelentések érkeztek arról, hogy a Hajat Tahrir Al-Sham (Al-Kaida vezetésű) terrorista koalíció visszafoglalta Tell Szultan falut a Szíriai Arab Hadseregtől Idleb tartomány keleti részén. A helyzet továbbra sem tisztázott a térségben. Ha a vahhabita terroristák célja az, hogy minél nagyobb területet foglaljanak vissza a hadseregtől, akkor példátlan csapásokat mérhet rájuk az Orosz Légierő.

A Szíriai Arab Hadsereg már hadműveletbe kezdett az ISIS terrorszervezet ellen Északkelet-Hamaban. Február 4-én a hadsereg előrenyomult és elfoglalta Al-Dzsudajdah, Szamirijah és Umm Hurizah falvakat az ISIS terroristáktól, közölte a Hezbollah mozgalom szíriai médiaszolgálata.

Eközben néhány szíriai kormánypárti forrás azt jelentette, hogy az ISIS terroristák visszavonulnak pár állásukból a Hama tartomány északkeleti részén lévő katlanban, közötte Bujad Al-Szaffas faluból.

Az ISIS terroristák visszavonulása megerősíti, hogy a terrorszervezet létszámhiányban szenved. Szakértők úgy hiszik, hogy csak néhány száz gyengén felfegyverzett militáns maradt az ostromzárba vont katlanban.

A Szíriai Honvédelmi Minisztérium február 3-án közzétett egy videót, amelyen az Orosz Fegyveres Erők (a hadsereg vagy a tengerészgyalogság) egyik BTR-82A harcjárműve látszik, amikor részt vesz az ISIS terroristák elleni támadásban, Hama tartomány északkeleti részén. Ez megerősíti, hogy az ISIS terrorszervezethez tartozó militánsok ellen következő nagyobb hadműveletet a szíriai orosz haderőcsoportosítás teljes mértékben támogatni fogja.

A Szíriai Arab Hadsereg reguláris egységei és a Tigris Alakulatok valószínűleg rövid időn belül végrehajták feladatukat Északkelet-Hamaban. Miután a hadsereg biztosítja a hátát Hamaban, a Szíriai Arab Hadsereg egységei és a Tigris Alakulatok folytathatják a hadműveletet az Al-Kaida vezetésű Hajat Tahrir Al-Sham terrorista koalíció és a többi megszálló militáns csoport ellen Idleb tartományban, közölték szíriai kormánypárti források.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑