Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2018. 03. 01.

Ismét civileket bombázott az amerikai légierő

2018. 03. 01.

Amerikai légicsapások legalább 29 embert megöltek, és sok embert megsebesítettek a szíriai Deir Ezzorban.

Legalább 29 embert öltek meg egy USA vezette koalíció legutóbbi légitámadásai a Kelet-Szíriai Deir Ezzor tartományban.

Szíria hivatalos hírügynöksége, a SANA szerint, a légitámadások al-Sha’afa és Dharat Allouni falvak lakóövezeteit célozták meg.

A halottak száma várhatóan emelkedni fog, mivel a több tucat sérült közül néhányan kritikus állapotban vannak.

A londoni székhelyű Airwars szervezet, amely az USA légicsapásai okozta civil halálesetek után nyomoz, az év elején arról számolt be, hogy Irakban és Szíriában hasonló támadások következtében összesen 5 961 civilt öltek meg.

Az úgynevezett Szíriai Emberi Jogi Megfigyelőközpont, múlt év november 23-án arról jelentett, hogy az elmúlt 38 hónap során 2759 civilt, köztük 644 kiskorút és 470 nőt öltek meg az USA által a civil területet célzó légitámadásokban.

Az Egyesült Államok és szövetségesei 2014 szeptemberétől bombázzák, a damaszkuszi kormány engedélye ill., az ENSZ felhatalmazása nélkül, az általuk ISIS pozícióknak nevezett területeket Szíriában.

A légicsapások azonban rengeteg polgári áldozatot követeltek, ugyanakkor nem teljesítették kitűzött céljukat a terrorizmus elleni küzdelemben.

A szíriai külügyminisztérium többször írt az ENSZ-nek, panaszolva, hogy az Egyesült Államok botrányos módon megsértette Szíria szuverenitását a lakóövezetek bombázásával.

Orientalista.hu – Vivkamar Press TV

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑