Cadmus fordítás Cadmus
Irak

2018. 07. 26.

Ismét felmerült az igény, hogy az iraki Baszra kormányzóságát régióvá minősítsék

2018. 07. 26.

A dél-iraki tartományokban két héttel ezelőtt történt tiltakozások eszkalációja miatt ismét felmerült az igény, hogy Baszra kormányzóságát az észak-iraki kurdisztáni régióhoz hasonló régióvá alakítsák át.

A baszrai kormányzósági tanács tagjainak 15 db aláírást kell prezentálniuk a bagdadi szövetségi kormány részére, ahhoz, hogy a felmerült kérésnek megfelelően átalakíthassák a baszrai kormányzóság területét.

“Szükségessé vált, hogy Baszra olyan régióvá válhasson, amely méltán szakíthat gazdagságának és gazdasági fejlődésének gyümölcseiből, ami jelenti az Iraktól való elszakadást, de jól mutatja a kormányzóság lakosai akaratának kifejezését ” – mondta Majid al-Hassani tartományi tanácstag az RT online hírportálnak.

Baszra kormányzóság képviselői közül jó néhányan már évek óta kezdeményezik a Képviselőházban, hogy a kormányzóságot régióvá alakítsák, de mindezidáig összeütközésbe kerültek azokkal a pártokkal, akik eltérő hangot képviselnek.

Nem minden tartományi képviselő és helyi kormánytag ért egyet azzal, hogy Baszrát régióvá minősítsék, sőt, sokan inkább politikai érdeket látnak az átalakítási igény felmerülése mögött, sokkal inkább, mint a helyi lakosság érdekeinek képviseletét.

Orientalista.hu – Vivkamar, Russia Today

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑