Cadmus fordítás Cadmus
Irak

2019. 08. 23.

Ismét robbanás rázta meg az iraki fővárost, Izraeli támadásra gyanakodnak

2019. 08. 23.

Több robbanás rázta meg az iraki népi önkéntes erők, a Hashd Al-Shaabi egyik állását, mely a Bagdadtól nem messze lévő Balad légibázis közelében található.

,,A Balad légibázison amerikai csapatok és biztonsági magánvállalatok állomásoznak, mely 80 kilométerre Bagdadtól északra található.,,

Az iraki katonai források szerint a Hashd Al-Shaabi egyik állása volt a Balad bázis közelében és a robbanásban az iraki önkéntesek fegyverraktára semmisült meg. Az iraki katonai források is légitámadást sejtenek a robbantások mögött.

A támadással kapcsolatban az amerikai katonai koalíció eddig még nem nyilatkozott és eddig még áldozatokról se érkeztek jelentések.

Az esemény mögött azért is egy izraeli légicsapást sejtenek, mivel korábban, augusztus 12-én már történt hasonló támadás a Hashd Al-Shaabi fegyverraktárai ellen Bagdad közelében. Azóta bebizonyosodott, hogy az akkori támadást az izraeli légierő hajtotta végre.

Benjamin Netanyahu, az ún. ,,Izrael,, állam miniszterelnöke korábban már kijelentette, hogy csapást fognak mérni a Szíriában és Irakban található iráni katonai érdekeltségekre. Az izraeli és amerikai propaganda ugyanis a Hashd Al-Shaabi alakulatokat iráni erőknek tartja ami fenyegetést jelent a cionista államra.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (South Front)

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑