Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2017. 03. 19.

Európába vágynak a Homszból deportált iszlamisták ( képek, videó)

2017. 03. 19.

Az Al-Waer negyedben befészkelődő iszalmisták beleegyeztek, hogy elhagyják a várost így Homsz város egész területe biztonságossá tehető és a kormányerők ellenőrzése alatt van.

A szíriai állampolgároknak amnesztiát ajánlottak fel a hatóságok és azt, hogy nem lesznek kitéve retorzióknak, ha feladják magukat és leteszik a fegyvereiket, valamint visszatérhetnek a polgári életbe. Ezen kívül amelyikük nem követett el terrorcselekményekhez köthető bűntetteket, beléphetnek a saját városuk biztonsági erőibe (Nemzetvédelmi Erők, helyi rendőrség).

A másik lehetőség azok számára, akik nem hajlandók feladni magukat, a deportálásuk az ellenséges megszállás alatt lévő Idleb tartományba, azonban ők elvesztik az amnesztia lehetőségét.

Várhatóan több ezer iszlamistát  és a hozzátartozóikat deportálnak a hatóságok. Közülük tegnap 1065  civil és 300 terrorista távozott az Aleppoból is ismerős zöld buszokon.

Európába mennének tovább

A vahhabita militánsok közül többen érvényes útlevelet követeltek, hogy átléphessék a határt és Európában kérhessenek „üldözött menekültként” menedékjogot.

Természetesen ezeket a kéréseket a Szíriai Arab Fegyveres Erők Főparancsnoksága megtagadta, mert a szíriai katonai vezetés nem használja fel a vahhabita terrorizmust politikai ütőkártyaként.

Más európai kormányoktól eltérően a Szíriai Arab Köztársaság kormánya azt vallja, hogy a hétköznapi embereket nem lehet felelőssé tenni kormányaik hibáiért és bűneiért, akármit is cselekedtek a politikusok, emiatt ilyen piszkos eszközökhöz soha nem fog nyúlni Szíria kormánya.

.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑