Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2017. 10. 01.

Iszlám Állam alvó sejtejei foglaltak el egy szír várost (képek, videó)

2017. 10. 01.

Az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet visszafoglalt egy várost a szíriai Homsz tartományban – írta a kormánypárti al-Vatan című lap szombat este.

Al-Kariatain település ismételt elfoglalása része az IÁ által a szíriai sivatagban indított nagyszabású ellentámadásnak. A szíriai kormányerők ugyanakkor újra ostrom alá vették a várost – számolt be az al-Vatan.

Két napja magukat az “Iszlám Államhoz” hűnek nevező fegyveresek hatoltak be Al-Kariatain városba, Délkelet-Homszban. Helyi források szerint a militánsok a homszi “megbékélési egyezmények” hatálya alatt lévő körzetekből jöttek.

A várost 2016 áprilisában foglalták vissza az ISIS terroristáktól a Szíriai Fegyveres Erők. Azóta a hadsereg elhagyta a települést és csak polgári hatóságok voltak jelen.

Annak idején itt ejtettek túszul több száz szír ortodox keresztény lakost a megszállók.

A korábbi esettől eltérően a várost jelenleg legalább száz kilométeres körben a szíriai kormánycsapatok és a szövetségeseik által ellenőrzött területek veszik körül.  Itt leginkább úgynevezett “alvó sejtek” zavarkeltő akciójáról van szó, hogy minél nagyobb zavart keltsenek.

.

Szíriai Arab Hadsereg 3. Páncélos Hadosztály, “Qalamun Pajzsa” Dandára visszafoglalt több helyszínt az Al-Mohasszah-hegy irányában, miután az ISIS-hez tartozó militánsok támadása tegnap megkezdődött.

A hadműveletek még zajlanak, hogy minden pontos biztosítsanak minden pontot, miután semlegesítették a támadást.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑