Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2015. 08. 17.

Iszlám Állam elleni harcok Kelet-Szíriában

2015. 08. 17.

Haditudósítás az ország keleti részén zajló harcokról az Iszlám Állam terrorszervezettel szemben.Folytatódik a palmyrai offenzíva,  a körbezárt Deir Ezzorban továbbra is helytállnak a kormányerők.

A Szíriai Arab Hadsereg folytatja a Palmyra (Tadmur) visszavételére indított offenzívát

A Szíriai Arab Hadsereg 18. Páncélos Hadosztály 67. Dandár parancsnoka csütörtökön az Al-Majadin TV-nek adott egy interjúban bejelentette, hogy a Palmyra (Tadmur) ősi városának visszafoglalására indított offenzívájuk folytatódik.

A műsorban bemutattak egy videofelvételt erről a sivatagi arcvonalról, amelyben a Szíriai Fegyveres Erők néhány kilométerre Palmyra nyugati részei körül foglalnak állást, sok harckocsi és nehéz páncélozott eszközök dübörögnek az Homsz tartomány keleti vidékének egyenletlen terepén.

Csütörtök reggel a Szíriai Arab Hadsereg Tigris Alakulatainak egy kontingense együttműködve a Sivatagi Sólymok Dandárral (Liwa Szukkur Al-Szahra) és a Hezbollah-val visszaverte az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) terrorszervezet hirtelen ellenoffenzíváját a kiemelt fontosságú Dzsazal városnál, visszavonulásra kényszerítve az említett terrorista csoportot a palmyrai ókori bányák felé.

Amennyiben a Tigris Alakulatok és szövetségesei megtisztítják Palmyra ókori bányáit kevesebb mint egy kilométerre lesznek a történelmi város északi peremétől Homsz tartomány sivatagos vidékének szívében.

Eközben nyugatra Palmyrától a Hadsereg 67. Dandára együttműködve a Nemzetvédelmi Erőkkel (NDF) folytatták támadásukat tovább keletre a palmyrai Autósiskolától, ahol tűzcsapásokat mértek az ISIS állásaira a szabadban, miközben a Szíriai Arab Légierő a lebegőből bombázta a terrorszervezet fegyvereseit

A Szíriai Fegyveres Erők elkezdik átkarolni az ősi várost az északi és déli peremeken, amely hasonlóan alakul, mint az ISIS sikeres májusi rohamakor.

Az ISIS terrorszervezet Deir Ezzor város teljes körű ostromára készül: Erősítés és nehézfegyverzet érkezik számukra

Az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” terrorszervezet Deir Ezzor város teljes körbezárására és ostromára készülődik, ami emlékeztet a tavaly nyáron indított offenzívájukra amikor 1000-nél több fegyveresük rohamozta meg a Szíriai Fegyveres Erők védelmi vonalait a tartományi fővárosban és a katonai repülőtéren, a legvéresebb összecsapásokat eredményezve a szembenálló felek között.

Egy forrás szerint a Szíriai Arab Hadsereg 17. Gépesített Hadosztály 137. Dandár allományából, a hadsereg egyik felderítő pilóta nélküli repülő eszköze (UAV/drón) felvételeket készített amint ISIS terroristák közelednek a tartományi főváros felé több irányból, közötte a kelet-homszi Al-Szikanah város felől, amelyet három hónapja szállt meg a terrorszervezet.

Ez egy teljes körű ISIS támadás lesz, mert a Szíriai Fegyveres Erők tartományi fővárosban állomásozó egységei el vannak vágva az utánpótlási vonalaktól, nem hagyva meg számukra a katonák visszavonásának lehetőségét ha a terrorszervezet lerohanná az állásaikat.

Jelenleg a Szíriai Arab Hadsereg három nagyobb egysége van Deir Ezzor városában: a 137. Gépesített Dandár, a Köztársasági Gárda 104. Légideszant Dandára és a 3. Páncélos Hadosztály 113. Dandára; őket támogatják a Nemzetvédelmi Erők (NDF) és a szunni Shajtaat törzs milicistái.

Meg kell még jegyezni, hogy a Szíriai Fegyveres Erők Deir Ezzor városban állomásozó egységei Mohammad Khaddur vezérőrnagy úr parancsnoksága alatt állnak. A tábornok úr egyben a Hadsereg 17. Gépesített Hadosztályának a parancsnoka, az egyetlen magasabb egység amely jelenleg Kelet-Szíria ezen részén működik (részei eredetileg a 137. Gépesített Dandár, a 121. Tüzérezred és a 93. Páncélos Dandár voltak).

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑