Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus

2019. 10. 09.

Az Iszlám Állam volt tagjai is a török hadsereg oldalán harcolnak NÉVLISTA

2019. 10. 09.

Az Iszlám Állam legalább negyven volt terroristája is tagja a törökbarát erőknek Észak-Szíriában.

A Rojava Information Center nevű híroldal által közzé tett lista alapján több mint negyven volt ISIS tag is Afrin városában tartózkodik és a Törökország által támogatott erők soraiban harcol.

A közzétett listán vannak az ISIS részéről parancsnokok, szakasz parancsnokok, toborzó tisztek és összekötők, akik a török hírszerzéssel együttműködnek. A lista megemlíti a korábban, az Iszlám Állam soraiban betöltött szerepüket, és a jelenlegi szerepüket, melyet a törökök által támogatott iszlamista csoportokban töltenek be. Ezen kívül közzé tették a tartózkodási helyüket és fényképeket is közöltek róluk.

A terroristák nevei és adatai az alábbi linken letölthetők:

Former-ISIS-members-now-part-of-Turkish-backed-forces-in-Afrin-and-Euphrates-Shield-region

A fotók egy része ellenzéki Telegram csatornákon jutott el a Rojava Information Center számára Afrinból, egy részük pedig az ,,Észak-Kelet Szíria Külügyi Kapcsolatok Osztálya,, nevű csoporttól származik.

Az adatbázisban szerepel például Ismail Firas Al-Abbar, aki az Iszlám Állam parancsnoka volt Deir Ezzorban és most az egyik törökök által támogatott csoport vezetője Afrinban.

Basil Nayef Al-Shehab, aki korábban a YPG ellen harcolt Kobani városánál és jelenleg a törökbarát Sultan Murad brigád parancsnoka, mely részt vett Afrin elfoglalásában.

Abu Al-Baraa Al-Ansari az Iszlám Állam egyik parancsnoka volt Deir Ezzorban. Most pedig a törökbarát Ahrar Al-Sharqiyah milícia parancsnoka.

Afrin városában az Ahrar Al-Sharqiyah és a Sultan Murad brigád a saría törvénykezés szerint járnak el. Továbbá emberrablásokat, gyilkosságokat és kínzásokat, nemi erőszakot követnek el a helyi lakossággal szemben. Ezzel kapcsolatosan már egy ENSZ jelentés is készült.

A terroristák háborús bűnei fölött azonban sajnos a török hadsereg szemet huny, sőt a török titkosszolgálat (MIT) és katonai vezetők is együtt működnek velük. A parancsnoki láncon keresztül pedig elérnek egészen Recep Tayyip Erdogan elnökig.

Ezen kívül azt se szabad elfelejteni, hogy ezek a terroristák a szíriai konfliktus kezdetén, sőt még az annak kezdete előtti hónapokban az ún. ,,terrorista főútvonalak,, számító Törökországon keresztül jutottak el Szíriába, hogy ott azután harcoljanak a szíriai hadsereg ellen.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Rojava Information Center)

Megosztom:

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑