Cadmus fordítás Cadmus
Palesztina

2023. 10. 09.

Iszlám Dzsihád: több mint 30 izraelit tartanak fogva

2023. 10. 09.

Az Iszlám Dzsihád több mint 30 izraelit tart fogva, akiket a Gázai övezetben hurcoltak el, miután az Hamász szervezet radikálisai támadást indítottak Izraellel szemben – közölte vasárnap Zijád en-Nahala, a palesztin ellenálló csoport főtitkára.

A televízióban közvetített beszédében Nahala hangsúlyozta, hogy a túszok addig nem térhetnek haza, míg az izraeli börtönökben raboskodó valamennyi palesztint el nem engedik.

A Becelem nevű izraeli jogvédő szervezet arról számolt be, hogy a Hamász is a mintegy 4500 palesztin rab elengedését követeli cserébe az izraeli túszokért.

Az Iszlám Dzsihád is részt vett a Gázai övezetet irányító Hamász szombaton indított támadásában Izrael ellen.

Izraeli számítások szerint a palesztin harcosok több mint száz embert raboltak el, köztük amerikai állampolgárokat is. A német kormány szintén abból indul ki, hogy izraeli-német kettősállampolgárok is a palesztinok kezére kerülhettek.

Az elhurcolt emberek között vannak izraeli katonák és civilek – idős nők, gyerekek, sőt egész családok – vegyesen.

A lódzi zsidó közösség egy képviselője a lengyel PAP hírügynökséget arról tájékoztatta, hogy egy dél-izraeli kibucban élő, lengyel állampolgárságú történész, Alex Danzig is a túszul ejtettek között van.

MTI

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑