Cadmus fordítás Cadmus
Pakisztán

2018. 04. 07.

Iszlamabad a katonai segélyek csökknetésének felülvizsgálatát kéri Washingtontól

2018. 04. 07.

A pakisztáni védelmi miniszter felszólítja Washingtont, hogy vizsgálja felül a katonai támogatás csökkentésére vonatkozó szándékát.

 Iszlamabad felszólítja Washingtont, hogy vizsgálja felül az ország katonai segélyének csökkentését, mivel Pakisztán nemrégiben sikerrel járt el a terrorizmus elleni küzdelemben, mondta a pakisztáni védelmi miniszter, Khurram Dastgir Khan egy csütörtökön adott interjúban a Sputnik news-nak.

 “Kapcsolataink igen régre nyúlnak vissza az Egyesült Államokkal, ez idő során megéltünk pozitív időszakokat, ugyanakkor tapasztaltunk hatalmas visszaeséseket is, mindazonáltal objektíven szemlélve a történteket, miközben mi 2014 elején komolyan növeltük a terrorizmus elleni erőfeszítéseinket, úgy kezdte az Egyesült Államok csökkenteni katonai támogatását. Minél többet fordítunk a terrorizmus elleni küzdelmünkre, annál inkább csökken az USA általi támogatottság. Folyamatosan hangoztatjuk amerikai barátainknak, hogy ha komolyan vennék a terrorizmus elleni küzdelmet, akkor növekvő mértékben támogatnák Pakisztánt ezen erőfeszítéseikben, de ők eltérő véleményen vannak. Mi továbbra is reméljük, hogy az amerikaiak megváltoztatják álláspontjukat”- mondta Khan a Moszkvai Nemzetközi Biztonsági Értekezleten. (MCIS)

 A tisztviselő méltatta a pakisztáni hadsereget, mivel 2014 óta képes volt több mint 85 százalékkal minimalizálni az országban zajló terrorista cselekményeket.

 “Annak ellenére, hogy az Egyesült Államok terrorizmusellenes utasításokat adott ki, idáig mindössze két nagyobb terrorizmus elleni győzelmet láthattunk: Oroszországét Szíriában és Pakisztánét saját földjén. Miközben Ők [az Egyesült Államok] könyveket állítottak össze, mi győzelmeket arattunk, “hangsúlyozta Khan.

 Pakisztán kénytelen volt alávetni magát az Egyesült Államok mélyreható vizsgálatának, mivel nem sikerült elhárítania az Egyesült Államok arra vonatkozó aggályait, hogy az ország az Afganisztánban terrorista cselekményeket végrehajtó tálibok és más terrorista csoportok számára nyújt biztonságos menedéket.

 Januárban Donald Trump amerikai elnök azzal vádolta Pakisztánt, hogy megtévesztette az Egyesült Államokat, miközben milliárdokat kapott amerikai katonai segélyként a terror elleni küzdelemben. Ezt követően Trump szinte minden biztonsági vonatkozású támogatást befagyasztott. Washington ezután számos pakisztáni vállalatot szankcionált nukleáris kereskedelemben való állítólagos részvétele miatt. A legfrissebb médiajelentések arra mutatnak, hogy az amerikai közigazgatás a katonai támogatás végleges megszüntetését fontolgatja egyéb intézkedések mellett.

Orientalista.hu – Vivkamar (Sputniknews)

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑