Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2021. 03. 07.

Iszlamista olajcsempészek állásait lőtték a szírek és az oroszok (videó)

2021. 03. 07.

Március 5-én este egy nagy rakétacsapás sújtotta olajcsempészek létesítményeit és felszerelését a Török Hadsereg által megszállt területen az észak-szíriai Aleppo tartományban.
Legalább kettő harcászati-hadműveleti ballisztikus rakéta csapódott be az Al-Himran határátkelőhelyen és a közeli illegális olajpiacon Dzsarabulusz város mellett a szíriai-török határon. Az északkelet-szíriai területeken a kurd vezetésű, úgynevezett „Szíriai Demokratikus Erők” (SDF) által lopott kőolajat csempészek szállítják a török megszállók és dzsihádista szövetségeseik ellenőrizte területeken a határátkelőig.
Percekkel később további kettő ballisztikus rakéta és számos tüzérségi rakéta csapódott be a rögtönzött olajfinomítók és tartályok helyének szolgáló Tarhin falunál, északra a szíriai-török határnál lévő Al-Bab várostól.
A ballisztikus rakétákat először a szíriai tengerpart közeléből indították, ahol az Oroszország által fenntartott Hmeimim légi támaszpont helyezkedik el, valamint Aleppo város környékéről.
A „Szíriai Emberi Jogok Megfigyelő Központjának” (SOHR) nevezett londoni székhelyű, egy személyes szervezet előzetes beszámolója szerint egy személy meghalt és tíz másik megsebesült a csapások következtében.
A múlt héten hasonló csapásmérés törölt el a föld színéről egy rögtönzött olajfinomítót és több tartályt Mazalah falu mellett, Dzsarabulusz várostól délnyugatra.
Mindeddig ezek voltak a legnagyobb erejű rakétacsapások a Török Hadsereg által megszállás alatt tartott észak-szíriai területsávban. Teljesen nyilvánvaló, hogy a Szíriai Arab Hadsereg és az Orosz Fegyveres Erők állnak a végrehajtott csapásmérések mögött.
Damaszkusz és Moszkva jelenleg elhatározták, hogy megakadályozzák a kurd vezetésű „Szíriai Demokratikus Erők” (SDF) illegális olajkitermelését és felszámolják a megszálló török csapatok által támogatott dzsihádista csoportoknak szállított lopott ásványi anyagok csempészetét a szuverén Szíriai Arab Köztársaság területén!


Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg,  Forrás: a South Front katonapolitikai honlap
Kép: Orosz Iszkander-M harcászati-hadműveleti rakétakomplexum, Szergej Orlov/RIA Novosztyi hírügynökség
Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , , , , , , ,
Back to Top ↑