Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2019. 03. 05.

Iszlamisták indítottak támadást a szír hadsereg állásai ellen

2019. 03. 05.

Ma hajnalban 01:30 órakor egy terrorszervezet támadást indított a Szíriai Arab Hadsereg több állása ellen Hama tartomány északi részén, különböző típusú fegyverek felhasználásával, a támadást aknavetők tüze előzte meg.

A Szíriai Arab Hadsereg alegységei, amelyek ezen a frontvonalon települnek hatásosan megvédték állásaikat és súlyos veszteségeket okoztak az előretörő vahhabita terroristáknak, valamint visszaverték a rohamaikat.

Egy másik nagy erejű támadási hullámot 16.30 órakor indítottak a megszálló militánsok az Al-Kalaa-hegységnél Lattakia tartomány északi részén, amelyet szintén visszavertek a Szíriai Arab Hadsereg katonái.

Az ellenséges támadás közben a Szíriai Arab Hadsereg több katonája hősi halált halt és többen megsebesültek.

A támadások az úgynevezett demilitarizált övezetből indultak.

A Szíriai Arab Fegyveres Erők Főparancsnoksága kiadott egy nyilatkozatot, amely kihangsúlyozza, hogy a nemzetközi együttműködéssel létrejött megállapodásokhoz való szíriai hozzájárulás nem jelent védelmet a megszálló terroristáknak.

Utóirat egy szír katonától:

Nem tudjuk, hogy a szavaink meddig érnek el a vahhabita terroristákat támogató médiában, azonban nagy bizonyossággal kijelenthetjük: Ellenségeink ne gondolják, hogy a neo-oszmán szultánjuk meg fogja védelmezni őket; az USA sem volt képes megvédeni a vahhabita zsoldosait Aleppoban, Kelet-Ghoutaban, sem Daraa tartományban és ellenségeink emlékezzenek rá, hogy a Szíriai Arab Hadsereg teljes mértékben támogatta az úgynevezett deeszkalációs megállapodásokat és az ellenségeink voltak azok, akik megsértették azokat és ezzel éppen a pokol kapuját nyitották meg a maguk számára!

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑