Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2020. 10. 05.

Iszlamisták támadásiat verte vissza a szíriai hadsereg Manbedzsnél

2020. 10. 05.

A Szíriai Arab Hadsereg és helyi milicisták visszaverték a megszálló török támogatású militánsok támadását Manbedzs közelében.

Október 3-án hajnalban súlyos összecsapások törtek ki Aleppo tartomány északi részén, amikor török támogatású vahhabita fegyveresek megtámadtak egy szíriai katonai állást Daghiliash település közelében, Al-Bab város körzetében.

A megtámadott védelmi állásokat a Szíriai Arab Hadsereg katonái és a Manbedzsi Katonai Tanács (ami az úgynevezett Szíriai Demokratikus Erők – SDF – helyi szervezete) milicistái tartják ellenőrzésük alatt.

Az orosz Szputnyik médiatársaság szerint a török csapatok tüzérségi tűzzel lőtték a szíriai állásokat, mielőtt a dzsihádista fegyveresek megpróbáltak benyomulni az SDF ellenőrzése alatt álló területekre Daghiliaszh településtől nyugatra.

A londoni székhelyű “Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja” (SOHR) nevű szervezet szerint a török támogatású dzsihádista fegyveresek el tudta foglalni néhány állást, miután a Szíriai Arab Hadsereg katonái és a helyi milicisták visszaverték őket.

A támadások azután történtek, amikor a megszálló török csapatokhoz közeli dzsihádista források néhány szerint Oroszország hadműveletet tervez Al-Bab város és más török megszállás alatt lévő területek ellen Aleppo tartomány északi részén. A Szíriai Arab Hadsereghez közeli források később cáfolták ezeket az állításokat.

A török támogatást élvező dzsihádista fegyveres csoportok már hónapok óta provokálják a Szíriai Arab Hadsereg csapatait és a kurd vezetésű SDF milicistáit Aleppo tartomány északi területén. Az ilyen cselekedetek hamarosan súlyos összecsapásokhoz fognak vezetni a térségben.

Több dzsihádista fegyveres megsebesült a sikertelen támadásban, akik az úgynevezett “Szír Nemzeti Hadsereg” (SNA) soraiba tartoznak. A Szíriai Arab Hadsereg és a kurd milicisták nem szenvedtek személyi veszteséget.

Forrás: South Front katonapolitikai honlap

Orientalista.hu  – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑