Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2018. 11. 11.

Iszlamistákra csaptak le Idleb tartományban

2018. 11. 11.

A szíriai 4. Páncélos Hadosztály 81. Különleges Rendeltetésű Zászlóalja egy különleges műveletet hajtott végre tegnap Hama tartomány északnyugati részén, amelynek során a Dzsash Al-Izza nevű vahhabita terrorista csoport csoport 30 tagja fejezte be földi pályafutását, miközben a hadsereg nem szenvedett személyi veszteséget.

A hadművelet megtorlás volt egy ellenséges támadásra, amiben a Dzsaish Al-Izza terrorszervezet tagjai egy BGM-71 (TOW) irányított páncéltörő rakétát lőttek ki a Szíriai Arab Hadsereg egy állására, ami miatt a hadsereg két katonája mártírhalált halt.

Ennek következtében, este később a szíriai 4. páncélos Hadosztály, 81. Különleges Rendeltetésű Zászlóaljának alegységei műveletet hajtottak végre a vahhabita terroristák megszállta terület mélységében.

Az alegységek beszivárogtak az ellenséges vonalak mögé, a BGM-71 tüzelőállás irányába, ahol lecsaptak a Dzsaish Al-Izza terrorszervezet tagjaira és elfoglalták a megszállók uralta állást.

A tüzelőállás biztosítása után a szíriai különleges műveleti alegységek és mesterlövész rajok négy rajtaütési pontot létesítettek és likvidálták az elvesztett állásukba erősítésként érkező összes vahhabita militánst.

A hadsereg nehéztüzérsége ezután tüzet nyitott az ellenséges vonalakra, hogy lehetővé tegye a beszivárgó alegységek visszavonulást a feladatuk teljesítése után. A visszavonuláskor egy mesterlövész raj települt, hogy fedezze a visszavonuló alegységeket és szintén több terroristával végeztek a harcban.

Az előzetes eredmények szerint 23 terrorista halt meg, akinek a nevét azonosították, 7 másik militáns nevét még nem igazolták, valamint több tucatnyi megsebesült vahhabita fegyveresét.

A Syrian Arab Army oldal szerkesztői jelentést kaptak egy pár fogságba ejtett vahhabita terroristáról, de ezt az információt még nem erősítették meg. Az oldal közölni fogja a részleteket, amikor igazolták az adatokat.

A Szíriai Arab Hadsereg érintett alegységeinek a hadműveletben nem volt személyi vesztesége, sem sebesültje, kivéve az ellenséges agresszióban hősi halált halt két katonát.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑