Cadmus fordítás Cadmus
Hungary Helps

2018. 08. 06.

Iszlamsiták által elpusztított keresztény iskolában járt Fülöp atya (videó)

2018. 08. 06.

Fülöp atya meglátogatta azt a melkita görögkatolikus iskolát, mely a legnagyobb alap-és középfokú oktatási intézmény volt Szíriában.

3500 gyermek tanult az óvodát, általános iskolát és gimnáziumot magában foglaló, párját ritkító intézményben. A kicsiknek kisvasút volt az udvaron, a nagyobbaknak informatikaterem, több könyvtár, minden tanteremnek külön mosdója, az udvaron több sportpálya, és mindez a legjobb fölszereltséggel.

Fülöp atya a szellemiskolában:

 

Az iskola fővédnöke Assad elnök felesége volt. 2011-es megnyitása után csak egy évig működhetett az iskola, mert a dzsihadisták bombázni és lőni kezdték, majd főhadiszállásként használták.

A hatalmas épületegyüttes siralmas állapotban van, mindenütt ropog az üvegszilánk és a törmelék, bizonyos helyeken bokáig lehet gázolni a nagy kaliberű töltényhüvelyekben, és rengeteg éles töltet hever szanaszét.

Fülöp atya Szíria legnagyobb görögkatolikus (melkita) iskolájának romos épületében a dzsihadisták menekülő alagútjában: 

Az iskola teljes fölújításra, újjáépítésre szorul, a Fülöp atya által kivitt adomány ezen munkálatok egy töredékét tudják fedezni. Imádkozzunk, hogy az iskolát nélkülöző gyermekek minél hamarabb méltó körülmények között vehessék ismét birtokba ezt a hatalmas intézményt.

Görögkatolikus Szemlélet Magazin

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑