Cadmus fordítás Cadmus
Palesztina

2019. 05. 02.

Izrael 25 épületet rombol le a megszállt Kelet-Jeruzsálemben

2019. 05. 02.

Az izraeli hatóságok hétfőn kezdtek bele egy műveletbe, melynek során épületeket rombolnak le és földeket sajátítanak ki, melyek palesztin lakosok tulajdonát képezik. Ezeket a műveleteket a megszállt Kelet-Jeruzsálemben hajtják végre, mégpedig azzal az indokkal, hogy az épületekre nem volt érvényes építési engedély.

A Wadi Al Helwan információs központ számos ilyen jellegű ház rombolásról számolt be Silwan, Sour Baher és Al Muhabbir kerületekben, ahol 25 épületet fognak lerombolni, melyek többsége lakóépület, mezőgazdasági épület és ipari épület. A központ információi szerint az izraeli buldózerek már leromboltak egy lakóépületet, ahonnan öt embert kellett kitelepíteni.

Korábban már leromboltak három 150 négyzetméteres szobát és egy 140 négyzetméteres tárolót, melyek lakóépületekké voltak átalakítva. De ezeken kívül a megszállók leromboltak istállókat, raktárakat, tyúkólakat. Továbbá több farm körül lévő kerítést is leromboltak. Sour Baher kerületben az izraeli hatóságok pedig arra kötelezték az egyik palesztin családot, hogy bontás le a házához tartozó erkélyt, mivel az is engedély nélkül épült. És mindezeket egy olyan ország hatóságai rendelték el, mely illegálisan jött létre és 1948-óta folyamatosan megszállás alatt tartja mások területeit.

Orientalista.hu – Al-Isfahani 

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑