Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2019. 08. 02.

Izrael a szíriai hadsereg állásait támadta Al-Quneitra térségében

2019. 08. 02.

Augusztus 1-én az izraeli hadsereg támadást intézett a Szíriai Arab Hadsereg állásai ellen Al-Quneitra kormányzóság déli részén.

A SANA szíriai hírügynökség szerint az izraeli ellenség azokat az állásokat támadta, melyek Al-Buryqah térségében találhatóak Al-Quneitra kormányzóságban.

,,A rakétával elkövetett izraeli agressziót az Al-Buryqah domb ellen követték el Rasm Al-Sad térségében, Quneitra tartomány nyugati részén. A támadás során csupán kisebb anyagi kár keletkezett.,,

A múlt héten hasonló izraeli támadás történt a szíriai hadsereg felszerelései ellen Tell Al-Harrah és Tell Al-Ahmar térségében, Szíria déli részén.

A beszámolók szerint a támadást precíziós föld-föld rakétával hajtották végre, amilyen például a ,,Spike,, NLOS (Non Line of Sight) rakéta. Az fent említett két település esetén ugyanis ezt használta az izraeli hadsereg.

Az izraeli támadás célját eddig senki sem kommentálta. Izraeli és arab források szerint a Hezbollah, vagy az Iráni Forradalmi Gárda állásai lehettek a célpontok.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (South Front)

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑