Cadmus fordítás Cadmus
Közel-Kelet

2019. 09. 05.

Izrael az SDF által megszállt szíriai területeket használta az Irak elleni támadáshoz

2019. 09. 05.

A Middle East Eye oldalon megjelent egyik publikáció szerint Izrael az amerikaiak által támogatott kurd Szíriai Demokratikus Erők (SDF) területeit használta fel az iraki Hashd Al-Shaabi elleni légitámadáshoz.

A Middle East Eye iraki hírszerzési forrásokra hivatkozva jelentette ki, hogy az izraeli drónok az SDF által megszállt területeket használta fel az iraki célpontok elleni támadáshoz, mely az iraki Saleheddin kormányzóságban történt.

,,A drón támadásokat az SDF által ellenőrzött területekről hajtották végre szaúdi pénzügyi támogatással.,,

Szaúd Arábia 2017-ben nyerte el a Szíriai Demokratikus Erők hűségét, amikor kiderült, hogy a szaúdiak által támogatott Szíriai Nemzeti Tanács elnöke Ahmad Jarba szövetségre lépett az SDF-el Észak-Szíriában. Jarba a jelentős hatalommal bíró Shammar törzshöz tartozik, melynek jó kapcsolatai vannak a szaúdi kormánnyal és jelentős ellenzéki figurának számított a katari-szaúdi szakítás előtt.

A Salaheddin kormányzóságban július 19-én végrehajtott támadásért azóta Izrael vállalta a felelősséget, holott mindenki meg volt győződve arról, hogy az izraeli légierő támadta meg az iraki Hashd-Al-Shaabit.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Masdar News )

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑