Cadmus fordítás Cadmus
Izrael

2015. 06. 03.

Izrael: Börtönbüntetés egy disznóhúsos szendvicsért

2015. 06. 03.

Megbüntettek egy izraeli katonát felettesei, mert disznóhúsos szendvicset evett, miközben a hadsereg egyenruháját viselte. Ezzel megsértette a katonaság kóser ételekre vonatkozó szabályát – közölte az izraeli hadsereg kedden.

A katonaság közleménye szerint a “szabályok és előírások” megsértése miatt szükség volt a katona fegyelmezésére. Először tizenegy napos börtönbüntetést szabtak ki rá, de miután a katona családja a médiához fordult segítségért és egy törvényhozó is írt a védelmi miniszternek az ügy kapcsán, enyhítették a büntetést. Így végül a szabálysértő katonát ugyanennyi időre egy katonai támaszponton zárták el.

Az izraeli rádió szerint a katona az Egyesült Államokból, Bostonból költözött nemrég Izraelbe, és nem volt tisztában a katonák étkezésre vonatkozó szigorú szabályokkal. A szendvicset nagymamája készítette.

A kóser étkezésre vonatkozó előírások meghatározzák, hogy mely ételeket fogyaszthatja egy zsidó ember. A háztáji állatok közül kóser az, amely páros ujjú patás és kérődző, mint a tehén, a bárány és a kecske. A disznóhús fogyasztását szigorúan tiltják a judaizmus tanai.

Orientalista-hu – (MTI)

Megosztom:

Back to Top ↑