Cadmus fordítás Cadmus
Palesztina

2016. 11. 23.

Izrael egy egész beduin falut dózerol le, hogy új telepet építsen

2016. 11. 23.

Az izraeli erők megsemmisítenek egy terjedelmes falut, ami palesztin beduinoknak ad otthont a Negev-sivatagban, hogy a helyére zsidó telepet húzzanak fel.

A katonai buldózerek kedden kezdik meg Umm al-Hiran falu lerombolását, amely települést sok hasonló palesztin faluval egyetemben a rezsim “nem ismer el”.

izraeli-buldozer

A beduinokat otthonuk elhagyására kényszerítik, míg Tel-Aviv egy új falut épít, ami izraelieknek ad majd otthont.

Egy nappal korábban, az izraeli Adalah aktivista csoport kérvényezte a helyi bíróságon, hogy utasítsák el Umm al-Hiran megsemmisítésére vonatkozó terveket.

izraeli-buldozer-2Az Umm al-Hiran-hoz hasonló sivatagos területen elhelyezkedő falvak több ezer beduinnak adnak otthont.

Nyugati katonai támogatással hatalmas kiterjedésű arab területek elfoglalása után hozták létre Izraelt 1948-ban. A zsidó állam 1967-ben elfoglalta a palesztin Ciszjordánia területét is és azóta folyamatosan azon dolgozik, hogy a saját javára megváltoztassa a terület demográfiáját, többek közt a palesztinok otthonaikból való elűzésével.

Több mint félmillió izraeli él, több mint 230 illegális településen, amiket a palesztin területek 1967-es megszállása óta építettek ki.

Ezek a telepek a nemzetközi jog szerint kivétel nélkül illegálisak, de Tel-Aviv szembeszállt a telepek bővítésének leállítására vonatkozó felszólításokkal.

Orientalista.hu (Persianews, Press TV)

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑