Cadmus fordítás Cadmus
Anticionizmus

2017. 07. 02.

Izrael elpusztítását követelték Németországban

2017. 07. 02.

Múlt pénteken egy tüntető menet a palesztin és a Hezbollah libanoni ellenállási szervezet lobogóival, Izrael-ellenes jelmondatokkal, izraeli zászlókon taposva vonult végig Berlin utcáin. A zsidó állam pusztulását követelő tömegrendezvényt Berlin polgármestere engedélyezte. Iránban és Londonban is rendeztek hasonló megmozdulásokat az ún. Al-Kudsz (Jeruzsálem) nap alkalmából.

Rogel Rachman, a berlini izraeli nagykövetség munkatársa szerint “a polgármester döntése vállalhatatlan és a lehető leghibásabb”.

Berlin polgármestere engedélyezte az anticionista felvonulást.

A felvonulók a “Cionisták, ki Izraelből” jelszó alatt haladtak és nagy számban vitték az iráni vallási vezető, Khomeini Ajatollah és a libanoni Hezbollah  vezetőjének, Hassan Nasrallah arcképét.  A tömegben előfordultak a paleaztin ellenállási szervezetek zászlai is.

Az Al-Kudsz napot, melyet a Ramadan ünnep utolsó péntekén tartanak, Khomeini alapította 1979-ben, az iráni iszlám forradalom után. A felvonulások központi üzenete, hogy a cionista megszálló Izrael alól Jeruzsálemet fel kell szabadítani.

A német fővárosban 1996-ban rendezték meg először ezt a megmozdulást, és azóta minden évben megtartják.

Idén is mint  ahogyan minden évben, több tízezer ember tüntet a megszálló cionista Izrael ellen.

Az izraeli nagykövetség tiltakozott a polgármester döntése ellen, és elvárták volna, hogy jogi eszközökkel lépjen fel a rendezvény ellen, valamint ne engedélyezze annak megtartását.

A szociáldemokrata színekben megválasztott Michael Müllert már több alkalommal kritizálták, amiért megengedő álláspontra helyezkedik és teret enged a cionista ellenes megmozdulásoknak.

A német titkosszolgálat szerint a Hezbollah 250 aktív tagja él Berlinben, és még 700 az ország többi részén.

Más német politikus is jó viszonyt tart fel az Teheránnal. A múlt hónapban Sigmar Gabriel külügyminiszter fogadta Hamidreza Torabit, Irán egyik fontos vallási vezetőjét, aki a cionista Izrael rezsim elpusztításáról beszélt a tavalyi, berlini Al-Kudsz napon.

Torabit “A béke vallásainak felelőssége” című konferencia keretében üdvözölte a külügyminiszter. Torabi egyébként az iráni állam által fenntartott Hamburgi Iszlám Központ egyik vezetője. A hamburgi városi önkormányzat partneri viszonyt alakított ki az intézettel, és anyagi támogatást nyújt számára.

Az ökumenikus megmozduláson a “Muszlimok, zsidók és keresztények kéz a kézben a cionizmus ellen”, illetve a “Bojkottáljuk Izraelt” transzparensek alatt vonultak, a PFSZ zászlóit lengetve.

Orientalista.hu – Sinoda

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑