Cadmus fordítás Cadmus
 • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

 • Szíriai konfliktus

 • Palesztin – izraeli konfliktus

 • Legolvasottabb híreink

  • No results available
 • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

 • Afganisztáni háború

 • Tajvani konfliktus

 • Örmény-azeri konfliktus

 • Időjárás

Terrorizmus

2018. 02. 22.

Izrael fegyverzi fel a terroristákat Szíriában

2018. 02. 22.

A cionista kormány és a különböző ún. ,,szíriai ellenzéki csoportok,, (magyarul terrorista bűnözők) közötti kapcsolat eddig is ismert volt, ám most a zsidó állam egyik legnagyobb példányszámban megjelenő lapja, a Haaretz dicsekszik azzal, hogy az izraeli kormány fegyvereket szállít az ún. ,,szíriai ellenzéknek,,.

Eddig is tudni lehetett, hogy a közel-keleti háborúkat kik szítják, és kik húznak belőle hasznot, ám a cionista dicsekvés kicsit felháborító. Korábban már jelentek meg több portálon is olyan képek, ahol az izraeli hadsereg kórházaiban ápolják a Szíriában megsebesült terroristákat. Sőt az egyik képen maga ,,Bibi,, Netanjahu ráz kezet a Nuszra Front egyik sebesült bűnözőjével.

Olyan képek is láthatóak voltak ahol izraeli katonák beszélgetnek az Iszlám Állam tagjaival az egyik határátkelőnél. A szíriai hadsereg terrorellenes hadműveletei során nagy mennyiségben került elő izraeli gyártmányú hadianyag. Fegyverek, katonai rádiók, katonai élelmiszer csomagok (Gondolom a terroristáknak ízlett a kóser étel.), harckocsi elhárító rakéták. Sőt volt olyan is amikor nem is sokat leplezték a dolgot és le se vették a rendszámot az izraeli katonai dzsipekről, melyet a terroristák használtak.

A Haaretz és a cionista kormány azzal magyarázza a terroristáknak nyújtott támogatást, hogy csak így tudnak fellépni a Szíriában jelen lévő iráni csapatok ellen. Szerintük ugyanis az amerikai kormány nem fordít elég figyelmet a szíriai problémára és ők mindenféleképpen meg fogják akadályozni, hogy Irán tartósan jelen legyen a szomszédos országban. A cionisták ugyanis rettegnek a Hezbollah és Irán által alkotott szövetségtől és többször is félelemmel töltötte el őket amikor egy-egy iráni katonai vezető megjelent az izraeliek által megszállt Golán fennsík határán és onnan figyelte meg az izraeli csapatok mozgását. És éppen ezért formáltak jogot saját maguknak arra, hogy felfegyverezzék a szíriai kormány ellen harcoló terroristákat és szíriai légtérben légicsapásokat hajtsanak végre. (Elvégre a cionistáknak mindig mindenhez joguk van.)

A Haaretz szerint az izraeli kormány a szíriai hadsereg ellen harcoló bűnözőket a Golán fennsíkon található Quneitra térségében és Daraa kormányzóságban támogatják fegyverekkel.

Azt azonban kihangsúlyozzák, hogy csupán az ún. ,,Szabad Szíriai Hadsereg,, (FSA) nevű bűnbandának adnak fegyvereket és a radikális iszlamista csoportok elleni harcban is segítik őket.

Azonban ki az aki még elhiszi, hogy vannak Szíriában ún. ,,mérsékelt kormányellenes lázadók,,?

Az FSA is több fegyveres iszlamista csoport összeolvadásából jött létre, melyek az Al-Kaida helyi szervezetei voltak. És ennek a szövetségnek tagjai voltak a későbbi Iszlám Állam nevű terrorszervezet fegyveresei is. A mérsékelt lázadókról előadott mese tehát csupán a nyugati média által alkotott szemfényvesztés.

Orientalista.hu – Al-Isfahani, Haaretz

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑