Cadmus fordítás Cadmus
Képgaléria

2015. 12. 21.

Izrael ismét Damaszkuszt támadta – A légicsapásban meghalt a Hezbollah egyik ismert tagja

2015. 12. 21.

Izraeli légi támadásban halt meg a libanoni ellenállás egyik ismert tagja Damaszkusz tartományban.

Nem rég az izraeli légierő rakétát indított egy Dzsaramana városi lakóépületre megölve az ismert ellenállási harcost Samir Al-Kantart.

Az Al-Manar TV tudósítója szerint az izraeli repülőgépek négy nagy hatótávolságú levegő-föld rakétával találták el a lakóépületet, teljesen lerombolva azt és részben megrongálva a környékét.

A Hezbollah Sajtó Központja vasárnap kiadott egy nyilatkozatot a Twitter oldalon, amely szerint Kuntar és a testvére mártír halált halt.

Képgaléria az elhunyt Samir Al-Kantaról az ellenállás hőséről

.

“December 19-én szombat este, helyi idő szerint 22.15 órakor cionista katonai repülőgépek csapást mértek egy lakóépületre Dzsaramana városban, Damaszkusz tartomány területén.” – közölte a Hezbollah Sajtó Központja a nyilatkozatában.

Samir Al-Kantar egy híres ellenállási harcos volt a Palesztin Felszabadítási Front , akit egy 31 éves izraeli férfi és három éves lánya megöléséért ítéltek el 1979-ben.

Középosztálybeli drúz családban született Aley városában Bejrút közelében. Szamir Kunar fiatalkorában kötelezte el magát a palesztin ügy mellett; ezért később aktívan részt vett a palesztin konfliktusban.

Kuntart 1979-ben 16 évesen tartóztatták le az izraeli fegyveres erők egy palesztin katonai műveletben való részvétele miatt.

Négy másik libanoni fogollyal együtt engedték szabadon 2008-ban a Hezbollah és Izrael közötti csere keretében két izraeli katona holtestéért, akik a 2006-os háborúban estek el.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑