Cadmus fordítás Cadmus
Palesztina

2021. 07. 04.

Izrael ismét légi csapásokat mért a Hamász létesítményeire

2021. 07. 04.

Izrael szombat este légi csapásokat mért a Gázai övezetben a Hamász katonai létesítményeire válaszul arra, hogy állítólag a palesztin szervezethez köthető csoportok gyújtószerkezetekkel felszerelt léggömböket indítottak a cionista állam területére.

Az izraeli bombázás célpontjai egy rakétakilövő állás és egy fegyvergyártó létesítmény voltak. Egészségügyi források szerint egy ember súlyosan megsebesült a légitámadásban.

Az izraeli fegyveres erők emellett beszámoltak arról is, hogy Ciszjordániában egy palesztin férvival végeztek.

A nap folyamán összetűzés alakult ki zsidó telepesek és a helyi palesztin lakosok között. A megszálló izraeli hadsereg  katonái a palesztinokat támadták meg  amikor is egy háztetőről egy férfi robbanószerkezetet dobott feléjük, mire válaszul tüzet nyitottak.  A palesztin hatóságok szerint egy 20 éves férfi vesztett életét az incidensben.

Izrael és a gázai  szervezetek között május elején rakétaháború robbant ki, miután Jeruzsálemben összecsaptak egymással palesztin tüntetők és az izraeli biztonsági erők az iszlám vallás harmadik legszentebb helyén, az al-Aksza mecsetnél. A 11 napos vérontásban a Gázai övezet 255 lakója és 13 izraeli vesztette életét.

A konfliktus oka, hogy az izraeli hadsereg a muszlimok legszentebb ünnepe az Aid Fatar előtt lezáratta az al-Aksza mecsetet a hívők elől. Ezzel párhuzamban a cionista rezsim több tucat palesztin családot akart kilkoltatni Jeruzsálem palesztinok által lakott negyedéből, hogy helyettük illegális zsidó telepeseket költöztessen a megüresedett ingatlanokba.

MTI nyomán

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑