Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2019. 11. 20.

Izrael ismét rakétákkal támadta Damaszkuszt (képek, videó)

2019. 11. 20.

Ellenséges célpontokra nyitott tüzet keddről szerdára virradóra a szíriai légvédelem Damaszkusz felett – jelentette az állami sajtó az éjszaka.

A SANA hivatalos szíriai hírügynökség szerint több támadó rakétát megsemmisítettek.

Az AFP hírügynökség damaszkuszi tudósítója robbanásokat hallott, de részletekkel nem tudott szolgálni.

Az izraeli védelmi erők közölték, hogy harci gépeik több tucat iráni és szíriai célpontot támadtak a keddi szíriai rakétatámadás megtorlásaként. Egyebek mellett föld-levegő rakétákat indító állomásokat, katonai vezetési központokat, fegyverraktárakat és támaszpontokat vettek célba.

Az izraeli hadsereg által nyilvánosságra hozott térkép, amin a a hajnali légicsapás célpontjai láthatók.

Mintegy húsz célpontot találtak el, több mint felük iráni katonai központ és tábor volt, a többi pedig a szíriai hadsereg rakétaindító állásai, amelyekből célba vették az izraeli gépeket. Izrael nem támadta a Szíriába telepített Sz-300-as orosz légvédelmi rendszert, viszont célba vette és részben lerombolta a damaszkuszi repülőtéren azt az épületet, ahol a külföldi hadműveletekre szakosodott iráni al-Kudsz brigád főhadiszállása van – közölte az izraeli hadsereg.

A hírügynökségek emlékeztetnek arra, hogy az izraeli légvédelem kedd hajnalban elfogott négy rakétát, amelyet Szíriából indítottak el az ország felé.

Szíriai források beszámolói szerint pedig ezt követően négy robbanás történt a damaszkuszi repülőtérnél.

Hedi Silberman katonai szóvivő szerda reggel közölte, hogy a hadsereg felkészült minden eshetőségre, ideértve Irán esetleges válaszcsapását is. Mindazonáltal Szíriát tekintik felelősnek Irán ottani katonai jelenlétéért.

Az izraeli támadásban két civil súlyosan megsebesült, miután a lakásukba csapódott egy rakéta: 

„Már korábban is világossá tettem, hogy aki kárt okoz nekünk, annak kárt okozunk. Ezt tettük most az iráni al-Kudsz brigáddal és a szíriai katonai célpontokkal is, miután előző nap rakétákkal támadták Izraelt” – jelentette ki Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök.

MTI, Magyar Nemzet, RT.com

Megosztom:

, , , , , , , , , , ,
Back to Top ↑