Cadmus fordítás Cadmus
Izrael

2015. 08. 01.

Izrael: Késsel támadott egy férfi a homoszexuálisokra

2015. 08. 01.

Legkevesebb hat embert sebesített meg csütörtökön egy izraeli férfi aki késsel támadt rá a Jeruzsálembe megtartott homoszexuálisok felvonulására.

A helyi média szerint a merénylő egy hosszú késsel a kezében a tömegbe rohant  és válogatás nélkül szurkálni kezdte az embereket. –közölte az MTI.

A rendőrség elfogta és letartóztatta a tettest. A Valla nevű hírportál azt írta, hogy egy ultra ortodox vallásos öltözéket viselő fiatalember támadt a Jeruzsálem belvárosában vonuló mintegy ötezres menet résztvevőire.izraeli ultra ortodox

A televízió értesülése szerint a tettes az a Jisáj Slisszer lehet, aki három hete szabadult ki tízéves börtönbüntetéséből, amelyet hasonló bűncselekmény miatt kapott, miután 2005-ben három embert megkéselt.

Az izraeli tízes tévécsatorna híradása szerint minden sebesültet kórházba vittek, egy harminc év körüli áldozatot életveszélyes állapotban, kettőt közepesen súlyos, a többieket könnyebb sérülésekkel.

A szervezők úgy döntöttek, hogy az incidens ellenére tovább folytatják a homoszexuálisok hátrányos megkülönböztetése ellen küzdő felvonulást. A történtek után szolidaritásuk jeleként több ezren csatlakoztak a menethez olyanok is, akik eredetileg nem tervezték a részvételt. A jeruzsálemi városháza közleményben ítélte el a támadást.

Orientalista.hu

Megosztom:

Back to Top ↑