Cadmus fordítás Cadmus
Közel-Kelet

2020. 06. 08.

Izrael készen áll az iráni csapatok bombázására Libanonban és Szíriában

2020. 06. 08.

Izrael bejelentette, hogy készen áll az iráni és az Irán által támogatott erők bombázására Szíriában és Libanonban. A bejelentést azután tették, miután több olyan rakéta támadás történt Szíriában, amiért senki se vállalta a felelőséget.

Ez azonban nem újdonság, hiszen az izraeli légierő napi szinten megsérti Libanon légterét és onnan hajt végre támadásokat szíriai vél pontok ellen.

Ezt büntetlenül meg is teheti, hiszen Libanonnak nincs légiereje, mely vissza tudná verni az illegális behatolókat. A nemzetközi közösséget pedig nem érdekli ha Izrael rendszeresen megsérti más országok szuverenitását.

Az izraeli légierő parancsnoka Amikam Norkin egy sajtónak adott videó interjúban kijelentette, hogy az ország megerősítette légierejét, hogy támadni tudja az iráni alakulatokat Libanonban és Szíriában.

Az izraeli állam félelmének jelenleg az az oka, hogy az iráni forradalom legfelső vezetője Ali Khamenei ajatollah korábban bejelentette, hogy Irán bármilyen országot és csoportot támogatni fog, mely harcol Izrael ellen.

Khamenei imám kijelentésére Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök azonnal előhúzta a ,,náci kártyát,, és kijelentette, hogy az iráni vezető célja a zsidók elpusztítása. Ez azonban természetesen hazugság, hiszen az iráni vezetés különbséget tesz a zsidó vallás és a zsidó nép, valamint a politikai cionizmus között, melynek képviselője az ún. ,,Izrael állam,,.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Masdar News)

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑