Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2018. 02. 10.

A szíriai legvédelem lelőtt egy izraeli F-16-os vadászgépet és egy drónt (képek, videó)

2018. 02. 10.

Ellenséges riasztó szirénáktól hangos a megszállt szíriai Golán-fennsíkkal határos terület. A Szíriai Légvédelem legalább öt nagy hatótávolságú elhárító rakétát lőtt ki ellenséges légi járművekre Dél-Szíriában, Dél-Libanonba és a megszállt Észak-Palesztinába.

A Szíriai Légierő repülőgépei voltak hallhatók Damaszkusz felett, röviddel a Szíriai Légvédelem rakétaindításai után, ami a légierő készenléti elfogó vadászgépeinek beavatkozása lehetett az ellenséges támadás visszaverésére.

Több közepes és rövid hatótávolságú légvédelmi rakéta sikeresen semlegesítette az ellenséges támadásokat több helyszínen.

 Izraeli mentőakció a lelőtt F-16 vadászgép személyzetéért:

 

 

A Szíriai Légvédelem izraeli vadászgépet lőtt le a megszállt Golán-fennsík közelében

Ma reggel, helyi idő szerint 06:30 órakor egy izraeli vadászgépet lőttek le, amely Damaszkusz tartomány nyugati területe felé repült.

Előzetes damaszkuszi jelentések szerint az F-16 pilótái katapultálni tudtak a vadászbombázóból, miután egy légvédelmi rakéta találta el.

.

Mindkét pilóta biztonságban földet ért izraeli területen.

Az izraeli média állításai szerint az F-16 vadászbombázót egy “iráni drón lőtte le”, ami az izraeli-szíriai határ mentén repült, habár szíriai kormánypárti médiumok állítása szerint a repülőgépet a Szíriai Légvédelem lőtte le.

Egy izraeli F-16 lelövése az első alkalom a háború során, amikor egy izraeli repülőgép megsemmisítése ilyen formában megjelenik az izraeli médiában.

A Szíriai Fegyveres Erők szerint egy izraeli drónt lőttek le Nyugat-Damaszkusz felett

A Szíriai Fegyveres Erők bejelentették, hogy a csapataik lelőttek egy izraeli drónt Damaszkusz tartomány nyugati része felett, miután egy izraeli F-16 vadászbombázó lezuhant Észak-Galilea felett.

Kezdetben sokan úgy vélték, hogy a Szíriai Légvédelem egy másik ellenséges katonai repülőgépet talált el Szíria felett, azonban a Szíriai Fegyveres Erők tisztázták, hogy egy izraeli drón repült a megszállt Golán fennsík felől Damaszkusz tartomány nyugati része irányába.

További részletek nem kerültek még nyilvánosságra a lelőtt pilóta nélküli repülőeszközről. A jordán hagdsereg közleménye szerint ismeretlen eredetű repülőgép zuhalt le a határmenti Erbid város közelébe.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

 

Megosztom:

, , , , , , , , , , ,
Back to Top ↑