Cadmus fordítás Cadmus
Izrael

2023. 04. 03.

Izrael lelőtt egy Szíria felől érkező azonosítatlan repülőgépet

2023. 04. 03.

A megszálló izraeli hadsereg hétfőre virradóra bejelentette, hogy lelőtt egy azonosítatlan repülőgépet, mely Szíria felől hatolt a megszállt Golán-fennsík légterébe.

A megszálló fegyveres erők közleménye szerint az éjszaka folyamán észlelt repülőgép nem jelentett veszélyt.

Az izraeli  hadsereg vizsgálja Irán esetleges érintettségét – idézte a Háárec című izraeli napilap a közleményt.

A The Jerusalem Post című napilap azt közölte, a repülőgépet egy lakatlan területen lőtték le, az észak-izraeli Hula-völgynél, a maradványokat vizsgálják.

Mindeközben vasárnap reggel a szíriai védelmi minisztérium azt közölte, Izrael rakétákkal támadta a közép-szíriai Homsz tartományt. A damaszkuszi vezetéshez közelálló Sham FM rádióállomás szerint a támadás célpontja a hadsereg egyik nyugat-homszi támaszpontja volt, és öt katona megsebesült.

Izrael az utóbbi években számos légicsapást mért szíriai célpontokra, a hadsereg, valamint a damaszkuszi kormánnyal szövetséges erők és a libanoni Hezbollah állásaira.

Bár a támadásokról szóló híreket az izraeli hadsereg rendszerint nem kommentálja, az izraeli vezetés többször leszögezte: mindent megtesz azért, hogy Irán ne vethesse meg a lábát Szíriában, különös tekintettel a Golán-fennsík térségére.

Helyi források szerint Izrael csak márciusban hat légicsapást hajtott végre szíriai területen, megsértve ezzel a nemzetközi jogot.

 MTI nyomán

 

Megosztom:

, , , , , , , , , , ,
Back to Top ↑