Cadmus fordítás Cadmus
Lapszemle

2015. 07. 31.

Izrael megszűnéséről álmodik a liberálisok által felkarolt kislány

2015. 07. 31.

Angela Merkel német kancellár nemrég egy rendezvényen iskolások előtt beszélt a bevándorlás körüli problémákról, és arról, hogy ennek egyes esetekben kitoloncolás is lehet a vége. A gyermekek között volt egy palesztin kislány is, akinek a családját korábban komolyan fenyegette ez a veszély, ezért szót kért.

A kancellárnak elmondta problémáját, ő azonban lényegében annyival reagált, hogy mivel rengeteg ember akar Németországba vándorolni Afrikából és a Közel-Keletről, meg kell húzniuk egy határt, különben a helyzet kezelhetetlenné válna. Ekkor a palesztin kislány elsírta magát, Merkel pedig megvigasztalta – megsimogatta a fejét.

A kislányt és családját egyébként nem fogják kitoloncolni, a liberális hangadók viszont felfuttatták őt úgy, mint egy szívszorító történet főszereplőjét, akit kitaszítana magából Európa, holott nagyon jól érzi itt magát.

 

Aztán jött a pofon: a kislány a felfuttatás közben interjút adott a német Die Welt lapnak is, amiben azt mondta, abban reménykedik, hogy egyszer majd nem lesz Izrael, csak Palesztina. Szíve szerint átnevezné az országot, és arra a fricskára, hogy Németországban tilos a zsidógyűlölet, csak annyit reagált: Igen, de szólásszabadság van, és bármiről hajlandó beszélni.

Szegény kislány két tűz közé került: nem elég, hogy bevándorlóként az egyik oldal célpontjává vált, Izrael-ellenessége miatt a másiknál is elvágta a köldökzsinórt.

Orientalista.hu – (Forrás: Alfahir.hu)

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑