Cadmus fordítás Cadmus
Libanon

2018. 05. 28.

Izrael minden nap megsérti a libanoni légteret

2018. 05. 28.

Libanonban a napokban ünnepelték azt, hogy már 18 éve annak, hogy az izraeli hadsereg a jelentős veszteségei miatt kivonult az általa sokáig megszállva tartott dél-libanoni területekről. A Hezbollah vezetője Hassan Nasrallah, aki Libanon valódi védelmezője és a 2006-os Izrael-elleni háború hőse, az ez alkalomból tartott beszédében kifejtette, hogy ők nem keresik minden áron a zsidó állammal való háború lehetőségét, azonban ha háború robbanna ki azt mindenféleképpen ők nyernék meg.

Nasrallah beszédét több izraeli hírműsor is idézte, hiszen a libanoni politikus beszédében kijelentette, hogy ,,Izrael minden nap megsérti Libanon légterét,,. Ezt pedig azért mondta mert az alattomos és gyáva cionista légierő rendszeresen a libanoni légtérből hajt végre támadásokat Szíria ellen. Legutóbb is ez történt amikor a cionista állam vadászgépei a szíriai Dabaa légi támaszpont ellen hajtottak végre légicsapást Szíria középső részén, 20 km-re Homs tartománytól.

A szíriai SANA hírügynökség is megemlítette, hogy a Szíriai Arab Hadsereg rakétavédelmi egységei meghiúsították a repülőtér elleni rakétatámadást, hiszen az ellenség által kilőtt rakétákat még a levegőben megsemmisítették. A támadás idején több libanoni hírforrás is beszámolt arról, hogy izraeli harci gépeket láttak a légtérben. Szerdán még az izraeli hírműsorok is bemutatták a videót, melyen egy izraeli F-35-ös vadászrepülő látható Bejrút felett.

Az izraeli légierő szóvivője tagadta, hogy a légierőtől szivárgott volna ki a felvétel. A mostani légitámadás két héttel az után történt, hogy a cionista légierő több tucat rakétát lőtt ki szíriai célpontokra. Ezzel a támadással kapcsolatban azt hazudták, hogy csupán Szíriában lévő iráni célpontokat támadtak. Mivel szerintük nem sokkal azelőtt az iráni hadsereg rakétáival hajtották végre az izraeli megszálló hadsereg elleni támadásokat a megszállt Golán-fennsíkon.

Az izraeli légierőről már korábban is tudható volt, hogy rendszeresen megsérti a szomszédos országok légterét. A kérdés csak az, hogy a kiválasztottság hazugsága mögé bújva meddig lehet még büntetlenül háborús bűnöket elkövetni. A ,,közel-keleti demokraták,, vajon meddig rángatják még dróton az Egyesült Államok kormányát és az ENSZ Biztonsági Tanácsát?

Orientalista.hu – Al-Isfahani

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑