Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2017. 12. 02.

Izrael rakétákkal támadta a szíriai kormányerők egyik állását

2017. 12. 02.

Izrael rakétákkal támadta szombat hajnalban a szíriai kormányerők egyik hadállását Damaszkusz közelében, de a védelmi rendszer elfogta valamennyit – jelentette a szíriai állami média.

Az izraeli ellenség több föld-föld rakétával támadott egy hadállást, és ott anyagi károkat okozott – tette hozzá a tévé és a hírügynökség. A dpa hírügynökség idézett a szíriai kormányhadsereghez közel álló, de meg nem nevezett forrásokat, amelyek szerint izraeli harci gépek hat rakétát lőttek ki a létesítményre, és ezek közül a védelmi rendszer az utolsó kettőt fogta el.

A szíriai állami médiát idéző első hírügynökségi jelentésekből nem volt világos, hogy állítólagosan hány rakétát lőttek ki az izraeliek, és hogy a védelmi rendszer hányat semmisített meg.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (ODSDH) nevű iszlamista-barát aktivistahálózat úgy számolt be az esetről, hogy valószínűleg izraeli rakéták találták el a szíriai kormányhadseregnek vagy szövetségeinek az egyik fegyverraktárát Damaszkusztól délnyugatra, ugyanis robbanásokat lehetett hallani a fővárosban abból az irányból.

A nagy-britanniai központú, de szerte Szíriában megfigyelőkkel rendelkező csoport úgy pontosította a létesítmény helyét, hogy az al-Kiszva település mellett található. Emberéletben esett kárról nem érkezett jelentés. Az izraeli hadsereg szóvivője nem volt hajlandó nyilatkozni az ügyben.

Az izraeli haderő egy ideje már szinte rutinszerűen támadja meg a szír hadsereget rakétákkal, álítólagos fegyverraktárak után kutatva. Legutóbb egy ilyen akciójuk során ugyanakkor egy civil célokat szolgáló rézgyárat lőttek szét sikeresen.

Arról is érkeztek már jelentések, hogy az izraeli hatóságok segítséget nyújtanak iszlamista csoportoknak – nem csupán fegyvereket adnak el nekik, de a sebesült terroristákat is izraeli kórházakban ápolják. A zsidó állam emellett egyre erősebb szövetségben van a vahabita Szaúd-Arábiával, mely Szíriában és Irakban a terrormilíciák első számú támogatója.

Orientalista.hu – MTI/Crusader

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑