Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2021. 03. 01.

Izrael rakétatámadásokat hajtott végre Damaszkusz közelében (videó)

2021. 03. 01.

A szíriai hadsereg tájékoztatása szerint Izrael rakétatámadásokat hajtott végre vasárnap este Damaszkusz közelében lévő célpontok ellen, de a légvédelem jórészt elhárította a légicsapásokat, megsemmisítve több rakétát.

A közlemény szerint Izrael a rakétatámadásokat a Golán-fennsíkról indította, amely nyugati felét az 1967-es háborúban foglalta el Szíriától, és a nemzetközi jogot megsértve 1981-ben be is kebelezte.

Helyszíni hírügynökségi beszámolók szerint a fővárosban hallatszottak a becsapódások.

Az izraeli hadsereg szóvivője nem kívánt reagálni a damaszkuszi bejelentésre, de Beni Ganz izraeli védelmi és igazságügyi miniszter a múlt pénteken azt mondta, hogy Izrael “szinte hetente” hajt végre hadműveleteket, hogy megakadályozza Irán térnyerését Szíriában.

Térségbeli hírszerzési források szerint az iráni Forradalmi Gárda al-Kudsz nevű elítegysége és az általa támogatott milíciák nagy erőkkel vannak jelen egy sor föld alatti katonai létesítményben Damaszkusz déli peremterületein.

Izrael az elmúlt években rendszeresen hajtott végre támadásokat Iránhoz köthető célpontok ellen Szíriában, és az idei évben fokozta a támadásokat. Nyugati hírszerzési források szerint Izrael amolyan “árnyékháborút” folytat Szíriában.

MTI

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑