Cadmus fordítás Cadmus
Emirátusok

2015. 09. 21.

Izrael segítette az Emirátusokat a Jemen elleni agressziójában

2015. 09. 21.

Jelentések szerint az izraeli kormány logisztikai és anyagi támogatást nyújtott az Egyesült Arab Emirátusoknak Jemen elleni katonai offenzívájához.

Nagy mennyiségű könnyű és nehéz katonai fegyvereket, és mobil kémkedési eszközöket szállított Izrael az Emirátusok hadseregének.

Az Izrael hadsereg tisztjei kiképzésben részesítették az öbö menti arab monarchia tisztjeit a városi és irreguláris hadviselés terén.

A Szaúd-Arábia álltal létrehozott Jemen elleni koalícióhoz elsőként csatlakozott az Emirátusok.

Anna O’Leary politikai elemző szerint az Emirátusok szoros szövetséget kötöttek Szaúd-Arábiával és Izraellel, hogy visszaállítsák a Rijadhoz hű jemeni ex-elnök hatalmát. – közölte a Press Tv.

“Az Egyesült Arab Emirségek nem titkolja, hogy együttműködik Szaúd-Arábiával és igénybe veszi az izraeli tűzerő segítségét Jemenben”,-  nyilatkozta az elemző, hozzátéve, hogy ez egy szörnyű helyzet termetett az arab világban.

O’Learny szerint a Tel-Aviv manipulálja a két arab monarciát, hogy megvalósítsa terjeszkedési terveit a régióban.

Hossein Dehqan dandártábornok, Irán védelmi minisztere hangsúlyozta, szerint   a szaúdi kormány azt követően kezdte meg a halásos légicsapásokat Jemenben, miután az Egyesült Államoktól és Izraeltől zöld utat kapott, valamint egyes regionális államoktól ígéretet kapott a katonai együttműködésre.

“Látom, ez a háború ismét egy terméke a szaúdiak és izraeliek közti szentségtelen szövetségnek. Ezt a háborút a szaúdiak folytatják le az izraeliek irányításával, és gondolom olyan izraeli tábornokok által, akik a szaúdiaknak végrehajtják ezt.” – mondta Saeb Shaath, író és Közel-Kelet szakértő Belfastból a Press TV-nek.

“Az izraeliek úgy tekintenek az Ansarullah-ra, mint ellenségre, a szaúdiakra pedig úgy, mint barátokra”, – nyilatkozta Seif Da’na, a Wisconsini Egyetem tanára Chicagóból a Press Tv-nek.

Az Emirátusok azután rendelete el csapatainak visszahívását Jemenből, miután kétes körülmények között állításuk szerint szívrohamban meghalt a dubai trónörökös.

Orientalista.hu – Zennobia

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑