Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2022. 02. 09.

Izrael több légicsapást hajtott végre Damaszkusz környékén

2022. 02. 09.

Legalább egy katona meghalt és többen megsebesültek az izraeli hadsereg szerdára virradóan Damaszkusz környékén végrehajtott légicsapásaiban – közölte a szíriai állami televízió.

A SANA szíriai állami hírügynökség értesülése szerint Izrael föld-föld rakétákat vetett be, amelyek közül az arab ország légvédelme többet megsemmisített. A rakétákat az Izrael által 1967-ben annektált, korábban Szíriához tartozó Golán-fennsíkról indították.

A támadás során kisebb anyagi kár is keletkezett, a szíriai légvédelem hatástalanította az agresszorok rakétáinak többségét. Az egyik izraeli rakéta maradványai libanoni területre zuhant le. – tette hozzá a hírügynökség.

Izrael az elmúlt években már több száz hasonló légicsapást hajtott végre a szíriai hadsereg és a szövetségeseik hadállásai ellen.

Jóllehet az izraeli hadsereg részéről rendszerint nem kommentálják az ezekről szóló híradásokat, szerdai közleményében az ország fegyveres testülete elismerte a műveletet, hozzátéve, hogy az válasz volt egy nem sokkal korábban szíriai területről Izrael északi része felé indított rakétakilövésre.

A Twitteren közzétett tájékoztatás szerint a rakéta még a levegőben felrobbant, áldozatokról és károkról nem tudni.
A közlemény szerint a cionista hadsereg katonai létesítményeket vett célba.

MTI nyomán

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑