Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2019. 04. 15.

Izrael új taktikája nem vált be a szíriai légvédelemmel szemben (videó)

2019. 04. 15.

Az izraeliek új taktikát alkalmaztak, amit mostanáig valószínűleg más NATO tagállamokkal és arab országokkal közös gyakorlataikon sajátítottak el.

A vadászbombázóik a saját bázisaikról szálltak fel és szétbontakozva 15-20 kilométeres távolságot tartva repültek egymástól, bekapcsolták elektronikai zavaró berendezéseiket és radarcsapdáikat, ezután kelet felé haladtak, miközben megtartották az egymás közötti távolságot és kilőttek 16 darab irányított rakétát.

A rakéták legnagyobb része jelentős, de nem létfontosságú célpontokra irányult, mint például hivatali épületek, raktárak és légvédelmi ütegek, mind-mind a szándékozott létfontosságú fő célpontok körül, ezzel további megtévesztő körülményeket teremtettek a Szíriai Légvédelemnek.

(A felvételen egy izraeli F-15 vadászbombázó, teljes után égetést használva haladt dél felé, amikor a Szíriai Légvédelem egy SZ-200V elhárító rakétája elől menekült.)

Ahogy már korábban is jeleztük egy írásunkban, mindegyik rakétát, amit a Szíriai Védelmi Kutató-Fejlesztő Központ létesítményére, egy szíriai korai riasztó radarra, valamint egy nagy lőszerraktárra indított az ellenség, a Szíriai Légvédelem közvetlen elhárító tüze és elektronikai ellentevékenysége megsemmisített.

Az izraeli agresszió eredményeként három létesítmény kapott ellenséges találatot Szíriában: a Szíriai Védelmi Kutató-Fejlesztő Központ egy adminisztratív épülete, egy iskolai üdülő és egy pénzügyi-számviteli főiskola. A légi csapások eredményeként egy feltöltetlen M-302 (“Maiszalun”) típusú rakétaindító berendezés megsemmisült, valamint 23 ember könnyebben megsebesült.

A Szíriai Légvédelem nagy hatótávolágú elhárító rakétákat lőtt ki egy izraeli légi kötelékre közvetlen találat nélkül, azonban ezzel megakadályozta, hogy az izraeli agresszorok még több rakétát indítsanak, miután a szándékozott nagy értékű célpontokat elhibázták.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , , , , ,
Back to Top ↑